İspanya’da, Beton ve Taştan Yapılmış L Şeklinde Konut

Mimarlık stüdyosu Mesura, İspanya'nın Baix Empordà bölgesinde tasarladığı konut projesinin yapımında beton ve doğal taş kullanmış. Casa Ter isimli konut adını yakındaki Ter Nehri'nden alıyor.

Yapımında sahildeki taşlar kullanılan L şeklindeki konut, iç-dış yaşam alanı oluşturan açık teras ile ikiye bölünüyor.

Teras ve havuzun yanı sıra kemerli tavanlar ile pencere ve kapıların girintileri boyunca yerel seramik karolar kullanılmış.

İnce siyah renkli kolonlarla desteklenen, doğal malzemelerden yapılmış dokuma bir gölgelik, dışarıda oturmak için gölgeli bir alan oluşturuyor.

Mesura, sakinlerinin Casa Ter’i sıcak yaz günlerde en iyi şekilde geçirmelerine izin verecek şekilde tasarlamış.

“Akdeniz tarzı bir yaşam stili, yıl boyunca hoş iklime bağlı olarak çok fazla açık havada yaşamak anlamına gelir. İspanya’da, insanların günlerinin çoğunu birlikte geçirdikleri bir açık mutfağa veya yaşam alanına sahip olmaları alışılmadık bir durum değil,”

Veranda, güneşli ancak korunaklı bir yaşam alanı oluşturmak için kış aylarında cam sürgülü kapılarla kapatılabilir şekilde tasarlanmış.

“Ev kapalı veya tamamen açık olarak kullanılabilir. Doğayı pencerelerden belli bir mesafede tutmayı veya evin içine girmesine izin vermeyi seçebilirsiniz.”

Veranda, normalde bir tarafı mutfak ve diğer tarafı oturma odası ile çevrili bir yemek alanı olarak kullanılıyor. Bu hacmin sonunda kendi girişi olan ayrı bir misafir odası yer alıyor. L’nin diğer tarafı, üç yatak odası ve zemin kattaki koridorun dışındaki bir banyodan oluşuyor. Sonundaki merdivenler, daha fazla toprak çinilerle kaplı Katalan tarzı bir beşik tonozunun altında oturan ana yatak odasının işgal ettiği birinci kata çıkıyor. İç mekanlar beyaz duvarlar, ahşap mobilyalar ve doğal tonda yumuşak döşemeler ile dekore edilmiş.

Birinci kattaki kemerli yatak odasının yanı sıra, Casa Ter’in geri kalanı tek katlı ve düz bir çatı ile kaplı. Düz çatı ise bitkilerle örtülü.

Etiketler

Bir yanıt yazın