İspanya’da Beton Tonozlu Bir Ev

Casa S2, BELLAFILARQUITECTES tarafından iki çocuklu bir ailenin yazlık müstakil konutu olarak tasarlanmış. Yerel yönetmelik gereği tek katlı tasarlanan yapıda, bölgenin kentleşmesinden çok daha önceye dayanan çam ormanı dokusuna saygılı bir ilke gözetilmiş. Proje, Girona'da bulunuyor.

Proje alanı sahile birkaç metre mesafede olduğu için yapıya giden yol özellikle yazın çok yoğun hale geliyor. Bu yüzden kullanıcıların hem içerideki hem de dışarıdaki mahremiyeti, öneride önemli bir tasarım girdisi olmuş.

Yapının üstünü örten ve 2,1 metre yüksekliğinde betonarme duvarlarla taşınan tonozlar, güney cephesinin üzerinde saçak gibi uzanıyor. Tonozların üst kaplamasında Girona’da üretilen yeşil karolar tercih edilmiş.

Betonarme duvarlar yapılırken kullanılan testere kesimi kalıpların verdiği pürüzlü ve mat dokuyla karoların pürüzsüzlüğü ve parlaklığı bir tezat oluşturulmuş.

Beton duvarlar, iç mekandan dışarıya uzayarak iki dış avlu oluşturuyor. Birbiri içinde ancak farklı ölçek ve karakterlerdeki bu iki avluyla hem günlük kullanım alanı hem de yatak odaları sokaktan gizlenmiş.

İşlev programında güneye bakan bir salon-yemek odası ve üç yatak odası ile beraber kuzeye bakan bir mutfak, iki banyo ve giriş bölümü bulunuyor. Son olarak depo ve çamaşır odası işlevindeki alanla 204 metrekare inşaat alanına ulaşılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın