İşlevsel Olmanın Ötesine Geçen Bir Merdiven Tasarımı

Studio Mishin, İspanya'nın güneyinde bulunan konut projesi Villa Mallorca'nın merkezinde yer alacak şekilde, üç boyutlu tekil strüktürden oluşan perfore bakır merdiven tasarladı.

Estetik bir biçimde aydınlatılmış ve hiçbir görünür bağlantı noktası olmayan sanat eseri niteliğindeki strüktür, bakır ve lamine ahşap paneller kullanılarak yapılmış.

Studio Mishin, tarafından tasarlanan merdivende, mimarın vizyonu binanın merkezinde etkileyici bir perfore bakır merdiven inşa etmekti. Strüktür, üç kat boyunca uzanıyor ve perfore bakır paneller ile binanın içi ve dışı arasında görsel bir bağ yaratıyor.

Bu vizyonu tamamlamak, detaylı tasarımı bitirmede gerekli olan uzman tavsiyeleri, mühendislik, inşa ve aydınlatma tasarımı için Arup görevlendirilmiş.

Strüktürün tasarımı, çeşitli geometri ve tipteki panellerin, bağlantıların güçlükle fark edilebileceği şekilde bir araya getirilmesini temel alıyor. İlk aşamada, Arup var olan duvar aydınlatmasının yetersiz olacağını fark ederek hem fonksiyonel hem de dekoratif aydınlatma için yeni bir öneri getirmiş. Özel olarak entegre edilmiş fiber optiklerle oluşturulan arkaplan aydınlatmasının kullanımı kompozit panallerdeki delikleri ön plana çıkarıyor. Yukarıdan gelen aydınlatma ise bakır ve lamine ahşabın doku ve detaylarını ortaya çıkarıyor. Sonuç ise 200m2 kompozit panelden, işlenmiş bakırdan ve CNC su jetiyle açılmış yaklaşık 12.000 deliğe sahip, bağlantılı kirişten oluşan bir örtü.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın