İşlevini Yitiren Alt Geçide Hayat Veren Tasarım

Hlavkuv köprüsü ile Vltavska'daki ulaşım kavşağı arasında yer alan, giderek işlevsizleşen Vltavská alt geçidi Praglılar'ın kullanmaktan kaçındığı bir yer haline gelmişti.

Fotoğraflar: Jiří Kotal

U / U studio’nun yeni projesi ise alt geçide adeta hayat enjekte ediyor. Tasarımcılar boşluk ve ıssızlığı serbest aktivite alanlarıyla değiştirmiş.

İçerisinde sokak basketbolu alanı, aynalı dans pisti, direk dansı alanı, serbest stil sporları için engeller, antrenman alanı, bouldering duvarı ve halka açık sanat galerisi bulunuyor. Tasarım, yapay ışık alan kapalı alanlara ihtiyaç duyan kaykay, BMX ve serbest stil scooter sürücülerine odaklanmış. Vltava Nehri’nden dolayı su elementi, tasarımın ana unsuru haline gelmiş.

Alt geçit, kullanıcılar, yayalar ve bisikletliler için güvenli bir ortak alan yaratmak için önerilmiş.

Yeraltındaki alan, derinlemesine temizlik ve yüzey iyileştirme işlemlerinden geçmiş. Tasarımın ana malzemeleri, uzun süreli dayanıklılık ve kolay bakım için çelik ve beton olarak seçilmiş. Tüm alanda yeni lineer ışıklar ile güvenlik hissi arttırılmış. Yorulduğunuzda kullanmanız için, kulüp önünde güzel bir şehir manzarasına sahip dinlenme alanı tasarlanmış. Toplu taşıma merkezine daha yakın olan giriş alanı, pop-up bar ve bistro için hazırlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın