İskandinav Pavyonu’nda Bölgenin Mimarisini Somutlaştıran 9 Proje Yer Alacak

Küratörlüğünü David Basulto'nun yaptığı İskandinav Pavyonu’nda İskandinav mimarisini somutlaştıran 9 proje yer alacak.

15. Venedik Mimarlık Bienali’nde İskandinav Pavyonu için tema “In Therapy: Nordic Countries Face to Face” olarak belirlendi.

Aynı zamanda Archdaily mimarlık sitesinin kurucusu olan küratör David Basulto ve yardımcı küratör James Taylor-Foster ile birlikte ortaya koydukları tema, İskandinav mimarisine çağdaş bir bakış sunma niyetinde ve bunu da dışarıdan bakanlar için ayrıcalıklı bir perspektif oluşturarak yapıyorlar.

Bu nedenle Venedik Mimarlık Bienali’nde “İskandinav Ruhunu” temsil etmek amacıyla ellerine ulaşan 500’den fazla gönderiden 300 projeyi seçtiler. Bu merkezi gövdeye ek olarak 3 kategoriye odaklandılar:

  • Temel, günlük ihtiyaçlara cevap veren mimari barınma,eğitim,sağlık)
  • Ait Olma, toplumsal ilişkileri canlandıran kamusal alanlar (kültür, ibadet vb.)
  • Tanıtma, İskandinav kültüründeki belli süreçleri ve değerleri (örneğin anıtlar) yansıtan mimari.

Her kategori için üçer, her ülke için birer (İsveç, Norveç, Finlandiya) proje seçildi. Reiulf Ramstad Architects (RRA) tarafından tasarlanan Trollstingen, JKMM Architects tarafından tasarlanan Seinajoki Kütüphanesi ve Dorte Mandrup tarafından tasarlanan Raa Günlük Bakım Merkezi de dahil olmak üzere bu projeler görsel etki ve daha fazlasını içeriyor.

İskandinav mimarisinin en iyilerini somutlaştıran bu tasarım çözümlerine, Sverre Fehn tarafından İskandinav ruhunun kristalleşmesi fikriyle tasarlanan ve strüktür, ışık ve doğanın yetenekli bir kompozisyonu olan Bienal’deki İskandinav Pavyonu’nun kendisi de dahil.

Etiketler

Bir yanıt yazın