“Işık Yılı” Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı 'Işık-Mekan-İnsan' temalı fotoğraf yarışması ödül töreni 14 Nisan Perşembe günü İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nda yapıldı.

Mekan-İnsan/Aytül Akbaş

Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle “UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı” kapsamında 30 Aralık 2015 – 8 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Işık-Mekan-İnsan” temalı fotoğraf yarışmasının ödülleri İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Büyük Meclis Salonu’unda yapılan ödül töreninde sahiplerini buldu.

Farklı meslek gruplarından kişilerin yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği Ulusal Fotograf Yarışması’na 5640 eser katıldı. Eserlerden şartnameye uygun olduğu belirlenen 5506 fotoğraf, ATMK Yönetim Kurulu ve TFSF Temsilcilerinin yer aldığı seçici kurul tarafından,fotoğraf teknik uygunluğu kadar, içeriğinde yapay ışığın, bulunduğu yapının, mekanın, yüzeyin ya da çevrenin kullanım amacı, kullanıcıları, mimarisi, kent kimliği ile doğru yönde ilişki kurması, kalite ve anlam katması gibi farklı yönleri ile 15 Mart 2016 tarihinde değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenirken, bunların dışındaki 20 eser de sergilenmeye değer bulundu.

“Işık-Mekan-İnsan” temalı fotoğraf yarışmasının kazananlarının açıklandığı ödül töreninde birincilik ödülü, “Mekan-insan” adlı çalışmasıyla Kocaeli’nden Aytül AKBAŞ’a verilirken, ikincilik ödülü, “Madenci” adlı çalışmasıyla Ankara’dan Hüseyin TÜRK’e verildi. Kocaeli’nden Mustafa GEZER ise “Havuz” adlı çalışmasıyla üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Ödül olarak birinciye 4 bin lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye bin 500 lira ve sergilenmeye değer bulunan 20 eser için de sahiplerine 250 lira verildi.


Madenci/Hüseyin Türk


Havuz/Mustafa Gezer

Schréder Aydınlatma Genel Müdürü Zeynep Akkaya, UNESCO 2015 yılı Işık Yılı Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın silver sponsoru olduklarını ifade ederek “Fotoğraf sanatının da olmazsa olmaz unsuru olan ışık konusunda ATMK’nın 2015 ‘Işık Yılı’nı gelecek nesillere taşıyacak fotoğraf yarışmasında bu sanatı desteklemekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 2015 yılında aydınlatmanın önemine dikkat çekmek üzere birçok proje ve aktivite gerçekleştirildiğini hatırlatan Akkaya, “Aydınlatma günlük yaşamın önemli parçalarından biri. Güvenlik, trafik, sosyal yaşam, şehir güzelliği, mimari gibi daha birçok alanda aydınlatma önem taşımakta. Bu sebeple aydınlatmanın önemine dikkat çeken bu projede yer almaktan çok mutluyuz” dedi.

Sergi İSO Odakule Sanat Galeri’nde 27 Nisan’a kadar açık olacak

Amacı ışık konusundaki farkındalığı arttırmak, ışığın hayatımızdaki önemine vurgu yapmak, doğru aydınlatma konusunda toplumu bilinçlendirmek olarak tanımlanmış olan “UNESCO 2015 Uluslararası Işık Yılı”nın izlerinin 2016’ya fotoğraf sanatı aracılığı ile aktarılacağı, belge niteliğindeki eserlerin toplumla paylaşılacağı sergi, 14 – 27 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerine açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın