Işık Hadisesi, Emitt’te Canlandırılacak

Siirt Tillo’da gerçekleşen ünlü Işık Hadisesi, Emitt Fuarı’nda canlandırılacak.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, bilim dünyasında büyük ilgi gören Güneş Hadise’sini İstanbul’da düzenlenecek Emitt Fuarında canlandıracaklarını bildirdi.
24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Tüyap’ta açılacak olan Emitt Turizm Fuarına katılacaklarını belirten Vali Ahmet Aydın, inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan Siirt’i tanıtmak için Emitt Fuarının önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Tillo Güneş Hadisesi’ni Bütün Dünyaya Tanıtacağız

Fuarda İbrahim Hakkı Hazretlerinin Tillo’da kurduğu Güneş Hadise’sini canlandıracaklarını kaydeden Vali Ahmet Aydın, “Siirt’in zengin tarih ve kültürünü farklı perspektiften tanıtmak amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. İki yıldan beri katıldığımız Emitt Turizm Fuarı’na, bu yıl yapacağımız çalışmalarla Siirt’i daha etkin tanıtmayı planlıyoruz. Bu yıl 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında açılacak Emitt Turizm Fuarı’nda, 50 yıl aradan sonra geçen yıl onarılan İbrahim Hakkı Hazretlerinin ünlü Güneş Hadisesini standımızda canlandırarak, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bilim dünyasında büyük ilgi gören bu harika sistemi bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dolayısıyla yapacağımız çalışmalarla Siirt’e turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz. Bu vesileyle İstanbul TÜYAP’ta düzenlenecek fuara; bütün Siirtli hemşehrilerimizi standımıza davet ediyoruz.” dedi.

İstanbul’da Yaşayan Siirtlilerle Toplantı

Öte yandan 25 Ocak’ta İstanbul’da bulunan Siirtlilerle bir araya geleceklerini belirten Vali Ahmet Aydın, “Tanıtım çalışmaları kapsamında Eylül ayında İstanbul Feshane’de yapacağımız Siirt Günleri etkinliği ile ilgili olarak il dışında yaşayan Siirt’lilerle bir araya geleceğiz. Bu amaçla il dışında bulunan iş adamlarımıza ve dernek yöneticilerine birer mektup yazarak toplantıya davet ettim. Söz konusu toplantıda Feshane’de düzenlenecek Siirt Günleri ile ilgili bir sunum yapıp, yapacağımız çalışmalara hep birlikte yön vereceğiz.” diye konuştu.

Fuarlar Tanıtım Açısından Büyük Fırsat

Geçmiş yıllarda yeteri kadar önem verilmeyen bu tür çalışmalara bundan böyle kurumsal olarak destekleyeceklerini sözlerine ekleyen Vali Ahmet Aydın, “Çünkü zengin bir kültür ve tarihe sahip olmasına rağmen Siirt’in tanıtımı, bugüne kadar etkin bir şekilde yapılamamıştır. Bu gerçekten hareketle, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından bu tür etkinlikleri büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın