İPKB, Üsküdar Çevik Kuvvet Kompleksini yeniden yapacak

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP kapsamında Üsküdar Çevik Kuvvet binasını yıkıp yeniden yapacak. Mart ayı için başlayacak projenin 15 ayda tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında; Üsküdar Çevik Kuvvet binasını yıkıp yerine yeni hizmet binaları, şube müdürlükleri ve spor salonunu da içeren kompleks inşa ediyor. İPKB, proje kapsamında mevcut konferans salonunu da yenileyecek. İhale ve sözleşme süreci tamamlanan projeye Mart 2012 içinde başlanacak. Yaklaşık 22Milyon TL yatırım ile tamamlanacak Üsküdar Çevik Kuvvet Kompleksi’nin 15 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

22 bin 809 metrekare inşaat alanına sahip komplekste; Çevik Kuvvet C Bölgesi, Toplum Destekli Polislik, Özel Harekat, Bomba İmha, Deniz Limanı, Havacılık, Bakım Onarım, Organize Suçlarla Mücadele, Tanık Koruma, Çocuk, Bilgi İşlem, Terörle Mücadele, İstihbarat, Mali Suçlarla Mücadele, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit, Eğitim Şube Müdürlükleri ve Spor Salonu yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın