“İnternetten Kamusal Veriye Ulaşma Rehberi” Kullanıma Hazır

Gazeteci Elif İnce’nin hazırladığı "Kent ve Ekoloji Araştırmaları İçin İnternetten Kamusal Veriye Ulaşma Rehberi", kent ve ekoloji konularına merak duyan ve araştırma yapmak isteyen herkesin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Devlet kurumlarına ait, kamuya açık veri tabanlarına internet üzerinden nasıl erişilebileceğine dair görsel ve yazılı anlatım içeren rehber, ekoloji ile kent konularına ilgi duyan araştırmacılar kadar yaşadığı yerle ilgili bilgiye erişmek isteyen vatandaşların da kullanılması için geliştirilmiş.

Kamusal kaynaklara ek olarak uydu görsellerine ulaşılabilen üç özel kaynağı da (Google Earth, Forest Watch ve Light Pollution Map) inceleyen rehberde, kaynakların araştırma amaçlı nasıl kullanılabileceği ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Dijital ve basılı versiyonu olan rehberin PDF’ine http://iklimadaleti.org/ sitesinden ulaşılabiliyor veya basılı versiyonu Ekoloji Kollektifi ile iletişime geçilerek kargo ücreti karşılığında adrese sipariş edilebiliyor.

Son olarak, kitabın yazarı Elif İnce’nin Açık Mimarlık’ta Yağmur Yıldırım’a konuk olduğu programın ses kaydına buradan ulaşıp İnce’nin rehberle ilgili detaylı anlatımını dinleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın