International Accessibility Symbol Design Competition Sonuçlandı

UIA (The International Union of Architects) ve UR (Rehabilitation International) tarafından, engelli insanlar dahil herkese yönelik fiziksel ve sanal erişilebilirlik, haklar ve kapsayıcılık, eşitlik ve bağımsızlık, çeşitlilik gibi temel değerleri temsil edecek bir 21. yüzyıl erişilebilirlik sembolü için düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. 

Uluslararası jüri, dünya çapındaki yarışmacılardan alınan 355 tasarımı incelemek için 11 Nisan’da bir araya geldi. Tasarımlar, sembolik ve iletişimsel etkileyiciliklerinin yanı sıra grafik kalitesine göre değerlendirildi. “Soyut, basit, kolayca tekrarlanabilir ve farkedilebilir” olan kazanan tasarımlar, “yokluk değil, doluluk” öneriyor.

Kazanan tasarım Ukraynalı mimar Maksym Holovko tarafından oluşturuldu.

“Kolayca farkedilebilir, formun özgünlüğünü gösterirken bir açıklık belirtir, temel şekiller ve ilkeler kullanılarak basit ve güçlü bir şekilde aktarılır”.

Alman grafik tasarımcı Lena Seifert’in ikinci ödülü kazanan tasarımı, “eşitlik ve kapsayıcılığın göstergesi olan dört yönlü bir tasarım”.

Çek mimarlık öğrencisi Barbora Tučanová’nın üçüncü ödülü kazanan tasarımı, “orijinal tekerlekli sandalye sembolünün bir yansıması ile kapsayıcı ve basit bir tasarım”.

Üç mansiyon ödülünün sahipleri ise Belçikalı mimar Robin Herman, Alman grafik tasarımcı Katrin Beste ve Avustralyalı grafik tasarımcı Amy Court oldu.

Tüm tasarımları görüntülemek için çevrimiçi galeriye göz atabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın