İnsanlar Olmasa New York City ve Pekin Nasıl Olurdu?

Hiç Pekin Merkez İstasyonu ya da Times Meydanı'nı o karmakarışık insan kalabalığı olmadan hayal ettiniz mi?

Alışveriş torbalarıyla kaldırımlarda geçecek yer bırakmayan turistler ve kalabalıktan yakınan birçok New Yorklu, şehirdeki herkesin bir anlığına yok olduğu anı hayal edebilir. Paris’te çalışmalarını sürdüren fotoğrafçılar Lucie & Simon bu hayali somutlaştırmış. “Silent World” adlı çalışmada Pekin Merkez İstasyonu ve Times Meydanı’nın da dahil olduğu dünyanın en ünlü kalabalık noktaları neredeyse tamamen insansız olarak yeniden canlandırılmış.

Fotoğrafçılar, “Silent World projesinde New York, Pekin, Paris, Roma gibi dünyanın en sembolik metropollerini analiz ederek hayali, kurgusal ve imkansız yerlere dönüştürmeye çalıştık” diyor.

Lucie & Simon işe ilk olarak uzun pozlama tekniğiyle fotoğraflar çekerek başlamış. Bu teknik sayesinde araba, insan ya da hareket eden herhangi bir nesne fotoğraftan silinebiliyor. Bundan sonra uzun pozlama tekniğiyle çekilmiş fotoğrafları standart anlık fotoğraflarla birleştirerek “hayali bir dünyadan kesip alınmış anlar” yaratmışlar.

Yine de bu hayali dünya tamamen insansızlığı savunmuyor. Lucie & Simon her karede en az bir insan bırakmaya özen göstermiş. Madison Square Garden’ın yanındaki Kırmızı Başlıklı Kız’ın benzeri ya da Rockefeller Plaza’nın önündeki korkmuş yaşlı kadın gibi figürlerin kompozisyona gizem katmak için kullanıldığı düşünülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın