İnsan Enerjisini Kullanarak Elektrik Üretecekler

Futbol efsanesi Brezilyalı Pelé ve Shell dünyanın oyuncudan enerji alan ilk futbol sahasını hayata geçirmek için işbirliği yaptı.

Rio de Janeiro’nun, The Morro da Mineira gecekondu* bölgesinde yer alacak olan futbol sahası, oyuncuların kinetik enerjisini sahanın ihtiyaç duyduğu enerjiye çevirecek.

Shell benzin firmasının “Make The Future” projesi kapsamında geliştirilen The Morro da Mineira isimli projede, halı sahaya özel olarak yerleştirilecek çimler, kinetik enerjiyi ve güneş enerjisini depolayabilecek ardından bunu çevrenin ihtiyaç duyduğu enerjiye çevirecek.

Stadın açılışında konuşan Pele; ” Futbol Brezilya’nın en büyük tutkusudur. Benim oynadığım günlerden bugüne ise teknoloji bu sporda bile çok şey değiştirdi. Bu saha da spor ve bilim bir araya geldiğinde neler yapılabileceğinin göstergelerinden olacak. The Morro da Mineira topluluğuna verilen bu saha artık güvenli bir toplanma alanı ve kendileri tarafından aydınlatılmış olacak. Aydınlatan o ayaklara şükürler olsun!” diyerek projeye olan inancını yinelemişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın