İnönü Stadı yerinde yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Stadyumun yerinde yenilenmesi için baştaki kararlı tutumumuzu koruyoruz. Ancak projeden otel ve alışveriş merkezi çıkarılacak” dedi.

İnönü Stadı’nın bulunduğu yerde yeniden yapılmasıyla ilgili yaşanan gelişmelere, Spor Bakanı Suat Kılıç farklı bir boyut kazandırdı. Bakanın yaptığı, “Stadyumun yerinde yenilenmesi için baştaki kararlı tutumumuzu koruyoruz. Ama projede ufak değişiklerimiz olacak” açıklaması, siyah beyazlı camianın yüreğine su serpti.Kılıç, stadın yapılmasına temkinli yaklaşan Bakan Günay’ın hassasiyetlerini dikkate aldıklarının da altını çizdi.

Otel ve AVM asla yapılmayacak

Günay’ın stat projesiyle ilgili açıklamalara istinaden, stadyum çevresindeki tarihi dokuya zarar vermemek adına çaba harcadıklarını dile getiren Kılıç, “Otel ve alışveriş merkezi yapımı, projenin dışında bırakılacak. Bu yöndeki haberler, yorumlu ve abartılıdır” ifadelerini kullandı. Bakan Suat Kılıç, stadın inşaatına başlanmasını düşündüklerini dile getirdi.

Olimpiyata çok büyük katkısı olur

Yeni stadyumun yapımı esnasında rakamları belirlerken, UEFA kriterlerini gözeteceklerine dikkat çeken Bakan Kılıç, “Olimpiyatlara giden yolda Saracoğlu ve TT Arena’dan sonra Beşiktaş Stadyumu’nun inşası da Türk sporuna ve olimpiyat sürecine önemli bir tesisleşme katkısı verecek” ifadelerini kullandı. Bakan Kılıç, 14 Ocak’ta Demirören’i makamında kabul ederek, “Beşiktaş’ı yeni stadyumuna kavuşturmamak, bu haktan mahrum etmek doğru olmaz” demişti.

Projenin kapsamı daraltıldı

O günkü görüşmede Bakan Suat Kılıç ayrıca, “Beşiktaş Stadyu’munun bulunduğu yere yapılması için mühendislik, fizik ve teknik ne gerekiyorsa bütün çalışmalar ciddi bir şekilde sürdürülecektir. Beşiktaş bir şehir takımı değil semt takımı. Yani Beşiktaş’ sız Beşiktaş olmaz” demişti.
Bakan Kılıç’ın bu sözlerinden sonra projedeki alışveriş merkezi ve otelle ilgili ayrıntılarından vazgeçilmiş olması dikkat çekti. Bölgenin kültürel ve tarihi dokusuna verilecek zararlı ilgili kaygılar dikkate alınarak projenin sadece stadyumu kapsayacak şekilde daraltıldığı öğrenildi.

Müjdeyi mali kongrede verecek

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını koyan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören seçim öncesi, siyah beyazlı kulübün üyelerine mali kongrede, İnönü Stadı’nın yerinde yapılması için aldığı izni müjdeleyecek. Beşiktaş’a yakın kaynaklar, “Demirören mali kongrede Beşiktaş’ın geleceğini ilgilendirecek çok önemli bir müjdeyi açıklayacak. Başkanın sır gibi sakladığı bu haber, stat projesiyle ilgili hükümetten alınan izin” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın