İnönü de FEDA edilmesin

İnönü Stadı’nın en azından bir restorasyondan geçmesi elzem.

Yıkılıp aslına uygun yapılır mı? Bu memlekette böyle bir uygulamanın olabileceğine insanın inanası gelmiyor. Misal, Mecidiyeköy’de yıkılan Likör Fabrikası’nın aynı şekilde yeniden inşa edileceği söylendi. Göreceğiz.

“İnönü yıkılmalı mı yıkılmamalı mı” sorusu da ayrıca tartışmaya muhtaç. Ne var ki İnönü varlığına ‘tarih’ ve ‘siluet’ gibi gerekçelerle karşı çıkanların argümanları ‘Sevda Tepesi Projesi’ hayata geçirilirse boşa çıkacak. Aslında başka çok örnek de var ya neyse… Sevda Tepesi’ne herhangi bir yapı dikildiğinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İnönü’de ofsayta düşecek!

Bütün bunlar bir yana, topçusundan üç-beş kuruş indirim için yalvaran, neredeyse takımı çalıştırmak için üste para vermeye razı hocalar peşinde koşan ve FEDA tişörtlerine bel bağlayan Fikret Orman yönetiminin İnönü’yü yenilemek için niçin bu kadar acele ettiğini anlamak güç. Neredeyse ekmeğin bakkala yazdırıldığı ortamda Beşiktaş’ın ihtiyaç duyacağı son şey İnönü’den çıkmaktır. Orman, hem 600 milyon borcu eritip hem de yeni stadı nasıl yapacağını anlatmalıdır. Bu cenderede stadından nasıl sürgün olmaya cesaret ettiğine insanları ikna etmelidir.

Açıkçası meteliğe kurşun sıkılırken, Orman yönetiminin bu cesareti endişe yaratıyor. İnsanlar, İnönü’nün elden gideceğinden korkuyor ki mevcut iktidarın daha önce Beşiktaş’a Kazlıçeşme’de yer gösterdiği de hatırdadır. İnönü’ye karşılık borçların halledileceği yüksek sesle konuşulur hale geldi. Orman, senaryoları yalanlıyor ancak dediğim gibi yoklukta stattan çıkmayı neden öncelikli sorun haline getirdiğini açıklamıyor.

Beşiktaş bir yandan mali krizi atlatmak için projeler geliştirmesi gerekirken diğer yandan da gençleştireceğini söylediği futbol takımıyla başlara güreşmeye devam etmek zorunda. Bu zorlu mücadalede en büyük sinerjiyi de İnönü’den sağlayabilir. Örneğin, Del Bosque’nin gidişinde İnönü’de yapılan tadilatın etkisi yok muydu? Acaba Bosque’li Kartal, lige İnönü’de başlasaydı farklı bir tarih yazılabilir miydi? Ancak şurası muhakkak ki Orman yönetiminin bu yok senesinde en büyük dayanağı kırık dökük de olsa İnönü’dür. Şu bir-iki sezonda taşınmanın âlemi yok. FEDA FEDA derken İnönü de FEDA edilmesin…

// <![CDATA[

// ]]>

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Yeni İnönü projesi hazırlanmış ve kurul onayına sunulmuş. Henüz görmedim ama anlatılandan en azından mimarlık ortamını yoğun bir tartışmaya daha sokmayacak bir proje olacağını anladım. Biraz daha bekleyelim bakalım.

    Daha önce hazırlanan müthiş kapasite büyüten, AVM ekleyen projeler gibi olmayacak. (mış görene kadar temkinli olmaya devam)

  • bugrahan-sirin says:

    bu kadar kritik ve onemli bir projenin kim tarafindan ne kriterlerle hazirlandigini bilmemek yine bir türkiyede gercegi. kapali kapilar arkasinda, yaptim oldu ile yarismasiz yapilan diger bir onemli proje. Mimarlik meslegi, uzmanlik, uluslararasi temsiliyet icin harcanan diger bir firsat. Ömer Bey cok ümitli olmayiniz. türkiye sartlarinda bir proje cikacaktir.

Bir yanıt yazın