İngiltere’de Mimarlık Okulları Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Konusunda Sınıfta Kaldı

RIBA'nın yaptığı araştırmaya göre İngiltere'de mimarlık okulları, öğrencileri meslek pratiğine hazırlama konusunda yetersiz.

Mimarlık eğitimi hakkında Türkiye’de de sıkça dillendirilen edilen konular, RIBA’nın İngiltere’deki mimarlık okullarında yaptığı bir araştırmaya konu olarak sorunların aslında ne kadar evrensel olduğu ortaya konuldu.

İngiltere’de çoğu işveren ve öğrencinin, mimarlık okullarından mezun olunduktan sonra pratik mimarlık ve iş yaşamına adaptasyon konusunda sıkıntılar olduğunu düşünmesi üzerine RIBA bir araştırma yaptı. 150 profesyonel, 600 öğrenci ve yeni mezuna uygulanan araştırmaya göre işverenlerin %80’i ve öğrencilerin %75’i mimarlık eğitiminin teoriden ibaret ve pratik bilgiden yoksun olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda iki grubun çoğunluğu da tasarlananı inşa edebilme bilgisinin eksik olduğunu belirtiyor.

Araştırmada öğrencilerin eğitimleri boyunca pratik ile daha çok iç içe olmaları gerektiği konusu öne çıkarken işverenlerin yarısından çoğu ve mezunların üçte ikisi mimarlığın içinde stajyerlik gibi alternatif yolların olması gerektiğini belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın