İngiliz Ulusal Balesi’ne Glenn Howells Architects’ten Yeni Bina

İngiliz Ulusal Balesi [English National Ballet (ENB)]’nin 70 dansçısı ve 50 çalışanı, Kensington’daki Viktorya döneminden kalma eski binadan, Doğu Londra’daki Glenn Howells Architects tarafından tasarlanan yarı saydam bir binaya taşındı.

Bina, Canning Town İstasyonu’ndaki, Ramboll tarafından tasarlanan, kırmızı yaya köprüsü ile ulaşılan, Thames üzerindeki London City Island’da yer alıyor. Binanın bulunduğu Hopewell Square, Glenn Howells Architects’in son beş senedir üzerinde çalıştığı bir alan. Beş katlı, 93.000 metrekarelik binanın etrafında renkli konut blokları bulunuyor.

Glenn Howells Architects’in yöneticisi Dan Mulligan iç mekanı şöyle anlatıyor: “Biz binanın dönüştürülmüş bir depo hissine sahip olmasını istedik – yalın, ham ve sanayileşmiş.”

Zemin katta halka açık bir resepsiyon alanı, kafe, tiyatro donanım sistemleri, oturma koltukları bulunan bir üretim stüdyosu bulunuyor. Üst katlarda yedi tam boyutlu prova odası, dansçılar için esneme odası ve eskisinin dört katı büyüklüğünde bir spor salonu ve kostüm atölyesi bulunuyor.

ENB’nin önceki binasında, bu alanların çoğu ya amaca uygun değil ya da binanın dışındaydı. Buna yeni binanın üst iki katına taşınan İngiliz Ulusal Bale Okulu da dahil. Yeni binanın düzeni, iki organizasyonu ilk kez birbirine bağlayacak şekilde tasarlandı. Bina, hem mevcut hem de gelecek neslin dansçılarına ilham veriyor.

Bu yıl 70. yılını kutlayan ENB, London City Island’daki tek sanat organizasyonu değil. Nicholas Hare Architects’in tasarladığı Londra Film Okulu’nun yeni binası da yakın zamanda tamamlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın