Independent’tan Bienal tahlili

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent, dünkü sayısında, cumartesi günü açılacak İstanbul Bienali'ne geniş yer ayırdı.

Maya Jaggi imzalı yazı, sanatseverlerin yıllardır İstanbul’daki Bizans ve Osmanlı eserlerine itibar gösterdiğini, ancak şehrin farklı türden bir sanat takipçisinin de ilgisini çekmeye başladığını, küratörler ve sanat satıcılarının Türk çağdaş sanatındaki açılımdan heyecan duyduğunu yazdı. Jaggi, Orhan Pamuk’la da, Masumiyet Müzesi’nin kurulması planlanan evde konuştu ve yazarın şehrin kültüründeki iyimser ortamdan memnun olduğunu söyledi. Pamuk’un yeni nesil Türkiyeliler’de bir kimlik sorunu yaşanmadığını düşündüğünü aktaran Jaggi, bu ‘kendine güven’in Bienal’le de ölçülebileceğini söyledi.

En iyiler listesinde
Yazar ayrıca İstanbul Bienali’nin New York MoMA yöneticisi Glen Lowry tarafından senenin en heyecan verici sanat olayları listesinde Venedik’in de öncesine konduğunu da sözlerine ekledi. Bienal’in, İstanbul sanat ortamında merkezi bir konuma sahip Beyoğlu ve çevresinde konuşlandığını belirten Jaggi, yazısında İstanbul Modern’e ve İKSV’nin kent kültürüne katkılarına da büyük yer ayırdı.

Etiketler

Bir yanıt yazın