Inception Filminden İlham Alan Mağaza Tasarımı: Zhima Health

Çin merkezli Zhima Health mağazası, köklü markaların dönüşümü ve gelişiminde lider olan mimarlık ofisi WUUX’un iç mimarlarından Wang Yong tasarımıyla yenilendi. Yenilenen Zhima Health mağazası, Çin’de Universal Beijing Resort’ta yer alıyor.

Fotoğraflar: Zheng Yan

Geleneksel markalardan oluşan, çok markalı Beijing Youli mağazası, “yeniliklerin peşinden koşarken özü sürdürmek” çağrısına yanıt veriyor. Pekin Devletinin Varlıkları Denetleme ve İdare Komisyonu’nun desteğindeki yeni perakende mağazası “Pekin Youli”, metro istasyonundan indikten sonra ziyaretçilerin karşılarına çıkan ilk yapı. Wang Yong, mağaza içinde mağaza iç mimari tasarımıyla çığır açıyor.

Wang Yong’un ele alması gereken ilk zorluk, alışılanın ötesinde, tüketicilere duygusal olarak daha duyarlı bir alan yaratmak oluyor. Alanın 30 metrekareden küçük olması ise tasarıma ikinci bir zorluk ekliyor. Wang Yong, üç-boyutlu tasarım konseptine “dördüncü” bir boyut ekleyerek sınırlı alanın “küçüklük” hissini en aza indirmeye çalışıyor.

Wang Yong’un aklındaki şey, Universal Beijing Resort kültürüne uygun, genç neslin tüketim tercihlerine hitap eden, markaya uygun yepyeni bir mimari tarz ile hedef müşterileri davet etmek.

Wang Yong ve ekibi modaya uygun, bilimkurgusal ve samimi bir alan sunmak amacıyla Inception’dan, çok boyutluluktan, modadan ve geleneksel marka tasarımından ilham alıyor. Mimarlar, hafif ve üç boyutlu bir ürün yerleşim planı ve sirkülasyon tasarımı üzerine yoğunlaşarak, sonsuzluk hissi veren işlevsel bir mağaza alanı ortaya çıkarıyor.

Wang Yong, tavan yüksekliğinden yararlanarak, tavanda kesişen ve sıkıştırılmış toprak duvarların dibine kadar uzanan, aralarına ürün raflarının monte edileceği, yüksek ahşap kemerler tasarlıyor. Dört çift, gerçek boyutlu, ahşap sarmal merdiven bu kemerlerin arasından geçiyor ve yukarı bakıldığında birbirlerinin yansıması gibi görünüyor. Tüm mekan, kemerler ve merdivenler sayesinde zaman ve mekanı büken, katlanmamış bir akordeon şeklini alıyor.

Hem yatay hem de dikey boyutlarda kullanılan aynalar, mekanın görsel ferahlığını artırıyor. Tavanda ve duvarın bir tarafındaki camlar, mekan ve zaman sınırını ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Kemerlerin ışıklandırılması yerin altından yansıyarak bir çeşit metaverse etkisi yaratarak müşterileri büyülüyor. Çığır açan bir mağaza tasarımıyla, Zhima Health, tüketim deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın