İMSAD’ın Anadolu Buluşmaları’nda İkinci Durağı Adana

Türkiye İMSAD’ın Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlediği "Sektörel Gelişim Toplantıları"nın ikincisi 3 Eylül, Perşembe günü Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapıldı.

Türkiye İMSAD ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda “Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı” konusu ele alındı. Toplantıya sanayici, müteahhit, mimar, mühendis ve müşavirlerden oluşan sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. 

Enerji verimliliği ve sürdürülebilir kalkınma konusuna, çevresel ve toplumsal katkı sağlamaya yönelik konuların ele alındığı Sektörel Gelişim Toplantısı, Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak’ın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda, Türkiye İMSAD Başkan Vekili ve İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut ile Şişecam Düzcam İş Ortakları Gelişim Müdürü Gül Pekışık, WILO Özel Müşteri Müdürü Gökhan Uzuner, Demirdöküm Teknik ve Eğitim Müdürü Mustafa Balkan ve Tureeff Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Arif Ergin de konuşmaları ile yer aldılar.

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye İMSAD’ın Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlediği ‘Sektörel Gelişim Toplantıları’nın ikincisini Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve tarihsel özellikleriyle önemli büyükşehirlerinden biri olan, Çukurova Bölgesi’nin merkez şehri Adana’da düzenlemekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Hinginar, “Geçtiğimiz yıl, Türkiye İMSAD’ın 30. Kuruluş yıl dönümüydü ve Sektörel Gelişim Toplantılarımıza Derneğimizin 30. Kuruluş yılı faaliyetleri çerçevesinde başladık. İlk durağımız,  yine bir güney ilimiz olan ve enerji verimliliği konusunda önemli çalışmalara imza atan Gaziantep olmuştu. Şimdi ikinci durağımız Adana… Sektörel Gelişim Toplantılarımızla, sektör paydaşlarımız ile Anadolu’daki işbirliğimizi güçlendirmeyi, inşaat sektörüne ve ülkemiz ekonomisine yaptığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Çukurova’daki bayındırlık hareketlerinin 5. yüzyıl sonlarından itibaren geliştiğine ve bu gelişime paralel olarak Adana’nın sanayi alanında Türkiye’nin ilk gelişen kenti olduğunu belirten ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, “Sanayi kültürü bu denli köklü olan ilimizde İnşaat malzemeleri sektörü ve inşaat müteahhitliği de hızla gelişmektedir. Bölgede inovatif, hızla büyüyen ve uluslararası taahhütlere imza atan sektör mensuplarımızın bulunmasından dolayı da büyük memnuniyet duymaktayız” dedi. İnşaat sektörünün gelişmekte olan ekonomilerin önemli bir unsuru olduğuna da işaret etti.

Toplantıda ‘Pasif Evler ve Fırsatlar’ konulu bir sunum yapan Türkiye İMSAD Başkan Vekili ve İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, Avrupa Birliği ülkelerinin düşük seviyede enerji tüketimi odaklı bina standardı için çalışmalar gerçekleştirdiğine değindi. Avrupa Birliği Enerji direktiflerinin 2020 ve 2050 hedeflerini aktaran Bulut, Pasif Evler’in Avrupa’daki yaygınlığı hakkında örnekler paylaştı. Daha yaşanılabilir bir dünya için Pasif Evler’e geçişin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Bulut, Pasif Evler’in tanımı ve ilkeleri, bu kapsamda İzocam’ın gerçekleştirdiği çalışmalar, sıfıra yakın enerji tüketimiyle öne çıkan Pasif Evler, binaların Sera gazı salımlarına etkisi ile Pasif Ev kavramından türeyen ve bio iklimsel tasarımı hedefleyen, sürdürülebilir, ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri göz önünde bulunduran Multi Konfor evler hakkında bilgi verdi. Bulut; etkin olmayan, eski, konforsuz teknolojilerin yerine yüksek etkinlikte, yeni, konforlu teknoloji içeren aynı zamanda enerji ihtiyacını ve kullanımını en aza indirgeyen Multi Konfor evlerin ekonomiye etkisini de aktardı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın