İMO’dan Gökçek’in yanıtına eleştiri…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'daki meslek odalarıyla ilgili sert eleştirilerine yenisini ekledi.

Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün kent içine yerleştirilmesi planlanan meşrubat büfelerine ilişkin, “Büfelerle ilgili tasarım çalışmalarında Şehir Plancılar, Çevre Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası ile tüketici derneklerine danıştınız mı?” sorusuna, “Onlar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli elemanlarından yararlanabilirler” yanıtını verdi. Bu yanıta tepki gösteren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, bir açıklama yaparak, “Biz doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” dedi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Gökçek’in Ankara’daki 14 üniversitenin rektörleriyle toplantılar düzenlediği hatırlatıldı. Açıklamada, Gökçek’in sivil toplum örgütleri, üniversiteler, odalar, Belediye ve Valiliğin el birliği ile hareket etmesi halinde her şeyin değişebileceğine değindiği ifade edildi.

‘Danışmayı düşünmüyoruz’

Açıklamada, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün kent içine yerleştirilmesi planlanan meşrubat büfeleriyle ilgili olarak, “Büfelerle ilgili tasarım çalışmalarında Şehir Plancılar, Çevre Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası ile tüketici derneklerine Ankara’nın güzelleştirilmesi için danıştınız mı?” sorusunu yönelttiği, Gökçek’in, “Bu odalara danışmayı kesinlikle düşünmemekteyiz” yanıtını verdiği belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın