İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin Yeni Konuğu Ömer Selçuk Baz

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile düzenlenen online söyleşi serisinin üçüncüsünde ele alınacak yapı Yalın Mimarlık tarafından tasarlanan Kapadokya Bölge Müzesi. Yaklaşık 80 yaşında bir taş ocağının Kapadokya Bölge Müzesi'ne dönüşme yolculuğu halen devam ediyor.

Gökhan Karakuş moderatörlüğünde düzenlenen, farklı mimarların konuk olduğu İMİB Doğal Taş Söyleşileri Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor. Söyleşi serisinin yeni konuğu 16 Temmuz Perşembe saat 17:00’de Yalın Mimarlık’ın kurucusu Ömer Selçuk Baz, söyleşide ele alınacak yapı ise Kapadokya Bölge Müzesi olacak.

“Kapadokya Bölge Müzesi olarak tasarlanan alan yaklaşık 80 yaşında bir taş ocağıdır. Tasarımın temel çıkış noktası bu eski taş ocağını Kapadoya Müzesi olarak yeniden işlevlendirirken kayanın dönüşmüş halini tüm izleri ile korumaktır.

Bu fikirle birlikte Taş ocağı bloğu kısmen güçlendirilerek müze, çok amaçlı salon, ve kütüphane olarak yeniden işlevlendirildi. Ancak bu arındırma ve koruma fikrini hayata geçirebilmek için Kaya bloğunun içinde olamayacak işlevler için bir çözüm üretmek gerekliydi.

Karşılama yapısı olarak kurgulanan yapı kayanın içinde olamayacak, kitle turizminin kirletici etkisini de göğüsleyecek bir blokaj yapısı olarak kurgulandı. Restoran, hediyelik eşya dükkanları, bilet satışı gibi işlevlerin yanında otobüs ve araçların park alanı da söz konusu bölgede çözümlendi.”

Sohbeti 16 Temmuz Perşembe günü saat 17:00’dan itibaren aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Etiketler

Bir yanıt yazın