İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin Yeni Konuğu Melkan Gürsel

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile düzenlenen online söyleşi serisinin 27 Ekim Salı saat 16:00’daki konuğu Melkan Gürsel olacak. Söyleşide ele alınacak yapılar Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Bodrum Havalimanı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Dakar Kongre Merkezi ve Sipopo Kongre Merkezi.

Yasemin Şener moderatörlüğünde düzenlenen, farklı mimarların konuk olduğu İMİB Doğal Taş Söyleşileri Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor.

Söyleşi serisinin yeni konuğu 27 Ekim Salı günü saat 16:00’da Melkan Gürsel olacak. Söyleşide ele alınacak yapılar ise Bodrum Havalimanı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Dakar Kongre Merkezi ve Sipopo Kongre Merkezi olacak.

Sohbeti aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Sipopo Kongre Merkezi

“Proje her anlamda dengeleri gözetiyor. Işık ile gölge, kamusal alanın şeffaflığı ile özel alanın gizliliği arasındaki denge projede dikkatle ele alınıyor. Zemin katta ana holün gerisindeki VIP salonları yer alıyor. Okyanusa bakan lokanta da zemin katta fuaye ile yan yana yer alıyor. Projede özellikle ahşap, yerel taş ve cam tercih edilerek yerel dokuya uygun malzeme kullanımına önem verildi.”

Fotoğraf: Emre Dörter

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)

Bodrum Havalimanı

“Tavan yüksekliklerinin ve alüminyum elemanlarla sağlanan sürekliliğin yanı sıra, iç mekânlarda kullanılan, Bodrum yakınında, Yatağan’da çıkartılan ve işlenen siyah mermerin kesintisiz kullanımı terminaldeki derinliği arttırıyor.”

Fotoğraf: Murat Germen

Dakar Kongre Merkezi

Etiketler

Bir yanıt yazın