İMİB Doğal Taş Söyleşileri’nin Yeni Konuğu Gökhan Avcıoğlu

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile düzenlenen online söyleşi serisinin dördüncüsünde ele alınacak yapılar Global Architectural Development (GAD) tarafından tasarlanan Swissotel Resort Bodrum Beach ve Eskişehir SPA & Termal Otel.

Yasemin Şener moderatörlüğünde düzenlenen, farklı mimarların konuk olduğu İMİB Doğal Taş Söyleşileri Arkitera’nın YouTube ve Facebook hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor.

Söyleşi serisinin yeni konuğu 10 Eylül Perşembe saat 17:00’de Gökhan Avcıoğlu olacak. Söyleşide ele alınacak yapılar ise Swissotel Resort Bodrum Beach ve Eskişehir SPA & Termal Otel olacak.

Eskişehir SPA & Termal Otel*

Binanın cephesinden ve iç mekânında kullanılan tüm malzemeler yenilenebilir ve geri dönüştürülebilir malzeme olmasına dikkat edildi. Bina girişinde lobbyden itibaren tüm sirkülasyon ve fuaye alanlarında doğal taş kullanıldı (Emperador, light / dark). Farklı doku ve renklerde seçilen taşlar farklı ebatlarda kullanılarak, mekân içinde farkı ışık algılarıyla doğal ortam etkisi oluşturulmuştur, yine aynı mekân içinde kullanılan yeşil bitkilendirme ile de sokak etkisi güçlendirilmeye çalışılmıştır.

Swissotel Resort Bodrum Beach*

Otel kabul ve lobi alanından başlayarak doğrudan denize ulaşan bir iç promönad (alle) oluşturulması, lobiden olduğu gibi denize yönlenme, çevredeki köhnemiş beyaz tonlarla oluşturulmuş yapılar arasında bir vaha inşa etmek esas amacımızdı. Yeşili bol, hatta taşları bile toprak rengi bir çevre oluşturmaya özen gösterildi. Arsadan başlayan ve marinaya kadar giden yeni bir çevre yaratmaya dikkat edildi.

Sohbeti 10 Eylül Perşembe günü saat 17:00’dan itibaren aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

*Natura dergisinde yayınlanan söyleşilerden alıntı yapılmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın