İlker Yardımcı’nın “Lirik Mesaj”ı, Pekin Kış Olimpiyatları’nda

2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları kapsamında Pekin'de sergilenmek üzere 1611 eser arasından seçilen 15 heykel arasında, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Yardımcı'nın “Lirik Mesaj” adlı çalışması da bulunuyor.

2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları kapsamında, “kamusal alanda bir sanat koleksiyonu” oluşturmak için 2020’den bu yana 50 ülkeden 1.611 proje toplandı. Sürecin sonunda 6 ülkeden 15 heykel seçildi ve Çin, İngiltere, İtalya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelen çalışmalarla birlikte İlker Yardımcı’nın “Lirik Mesaj” isimli heykeli, Pekin’de sergilenen çalışmalardan biri oldu.

Bu seçki ile olimpiyat kültürünün ve ruhunun yansıtılması, dünyanın birbirini daha yakından tanıması fikrini vurgulamak amaçlandı. Kış Olimpiyatları Parkı’nda maraton koşu rotası boyunca yer alan heykeller, bir açık hava müzesi yaklaşımı ile düzenlendi ve Pekin şehrine bırakılan kültürel ve sanatsal bir miras olarak değerlendirildi.

Lirik Mesaj, evrenin sonsuzluğu ve döngüsü içinde izleyicilerin hayatına yeni anlamlar katmayı amaçlıyor. Heykelin merkezinde bir DNA parçasını simgeleyen döngü, yaşamın ortak noktasını ve temelini anlatıyor. Paslanmaz çelik, küresel formdaki evrensel bilgiyi ve bütünlüğü simgelerken bir yandan da çevresini yansıtıyor.

İlker Yardımcı yaptığı açıklamada, “Heykelimi seyredenlerin, insanlığın dayanışması ve dünyanın gelişmesini sağlamak için olimpiyatların taşıdığı büyük önemi anlayabilmesini umuyorum” ifadesini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın