İlk Kez Düzenlenen Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi Autoban Temsil Edecek

Teması, Thomas More'un klasik eseri Ütopya'nın basımının 500. yılı dolayısıyla "Utopia by Design" olarak belirlenen Londra Tasarım Bienali'nde Türkiye sergisini Autoban hazırlayacak.

Bu yıl ilk defa 7-27 Eylül tarihlerinde “Utopia by Design” (Tasarımla Ütopya) temasıyla düzenlenecek Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye de yer alacak. Yaklaşık kırk ülkeden tasarımcıların bir araya geleceği bienalin Türkiye sergisinin koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) üstleniyor. Türkiye sergisinde yer alacak proje, tasarım ofisi Autoban tarafından hazırlanacak.

Kırka yakın ülkenin katılacağı bienaldeki Türkiye sergisinin koordinasyonunu yürüten İKSV, Türkiye sergisinde yer alacak ekibin belirlenmesi için çeşitli kurumlara iletişim danışmanlığı yapan sanatçı Paul McMillen liderliğinde, Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan ve mimar Zehra Uçar’dan oluşan bir seçici kurul oluşturdu. Seçici kurul, Türkiye sergisinde yer alacak proje için Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından kurulan uluslararası tasarım ofisi Autoban’ı davet etti.

Somerset House’un tamamına yayılacak olan Londra Tasarım Bienali, yenilikçi tasarımcıları bir araya getirerek bir tartışma ve işbirliği platformu oluşturmayı hedefliyor. Ütopik düşüncenin tarihini sorgulayacak ve tasarımın insanlığın en zorlu meselelerini çözmedeki rolünü keşfe çıkacak Londra Tasarım Bienali, dünyayı daha iyi bir yer kılmaya katkı sunabilecek bir fikir laboratuvarı oluşturmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın