İlk Adım Tamam

Karşıyaka Stadı için TOKİ'nin dün yaptığı ihaleye, 14 firma teklif verdi. Sonuç 1 hafta içinde açıklanacak ve yıllardır beklenen tesis için harekete geçilecek.

Karşıyaka Stadı için düğmeye basıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 15 bin kişilik inşa edilecek Karşıyaka Stadı’nın ihalesi dün Ankara’da yapıldı. İhaleye katılan 14 firma, tekliflerini sundu. İdarenin 62 milyon 817 bin 776 Lira olarak belirlediği rakam için Ali Acar İnşaat, Veron Dış Ticaret-Vera İnşaat AŞ ortaklığı, Kayasan Yapı-Doğa İnşaat ortaklığı, Sarıdağlar İnşaat AŞ, Aksoy İnşaat AŞ, Çalar İnşaat AŞ, Nuhoğlu-Dalgıç İnşaat ortaklığı, Özyurt İnşaat, Özoğuz İnşaat-Namık Kemal Yücel İnşaat ortaklığı, Alver İnşaat AŞ, İZKA İnşaat, Demas İnşaat LTD, Elit İnşaat-Oze İnşaat ve Doyap İnşaat teklif verdi.

Tekliflerin büyük çoğunluğunun 50 milyon lira civarında olduğu öğrenildi. TOKİ’nin 1 hafta içinde teklif veren firmalar hakkında yapacağı inceleme sonrası kararım açıklaması bekleniyor. İhaleyi kazanan firmanın açıklanmasından soma stat için ilk kazma vurulacak. 700 günde tamamlanması planlanan 15 bin kişi kapasiteli stadın 2015-16’ya hazır olacağı açıklandı. Stadın etrafına kamp merkezi, il müdürlüğü binası da yapılacak. 158 kişilik loca, 881 kişilik VIP, 482 kişilik protokol, 813 kişilik basm ve engelli tribünlerinin bulunacağı stadın kuzey, güney ve doğu yönü seyirci, batı yönü sporcu, basm, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Statta 4 soyunma odası ve revir yer alacak.

İHALE SIRASI GÖZTEPE’DE

Karşıyaka’nın ardından Göztepe için Gürsel Aksel Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik kapasiteli stadın ihalesi bugün Ankara’da gerçekleştirilecek. Statta, 300 kişilik protokol, 500 kişilik VIP, 250 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 75 koltuğun olması planlanıyor. 12 asansörün bulunduğu statta 500’ü kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark ve 10 otobüslük park yeri bulunacak. UEFA standartlarındaki statta doğal ışık ve havalandırma için cephelerde ve çatı da yarı geçirgen malzemeler kullanılacak. Sarı-kırmızılı taraftarların düzenlediği taslak tasarımda kale arkalarındaki tribünleri koltuksuz yapılması halinde stadın kapasitesi 15 binden, 19 bine çıkabiliyor. Göztepeli taraftarlar bu formül ile kapasitenin U bin kişi dana artacağını ifade ettier.

Etiketler

Bir yanıt yazın