İlhamını Dağlardan Alan Çok İşlevli Etkinlik Alanı

A Living Theatre Mount, Şanghay merkezli mimarlık stüdyosu Wutopia Lab tarafından bir sergi, toplantı ve çok işlevli etkinlik alanı olarak tasarlandı.

Wutopia Lab’ın tasarımcıları Çin’in Xuzhou şehrinde bulunan ve 1.000 metrekareden fazla alana yayılan binanın şehrin günlük yaşamının bir parçası olmak için tasarlandığını ifade etti. Projenin tasarımcılarından Yu ting “Beni tasarım yapmaya davet eden çağrıyı aldığımda, bir arazi hibesi için dağlardaydım” dedi.

Beyaz kutulardan oluşan yapı, açık ve kapalı hacimlere sahip, kimi opak, kimi şeffaf, kimi beyaz sıva ile kaplanmış, kimisi de delikli alüminyum levhalara sarılarak bütüne hafiflik hissi veriyor. Tasarımın genel çevresi ve şekli, büyük ölçüde yerel bina yönetmelikleri göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Kademeli “dağ” görünümü, binanın izin verilen inşa edilebilir alanından en iyi şekilde yararlanmasını sağlarken özgün bir cephe oluşturuyor.

Yapı içerisinde görsel-işitsel salon, ofis, maket odası, çay salonu, toplantı alanları, VIP resepsiyon, kapalı bahçe ve birkaç çok işlevli alan için alanlar bulunuyor.

Yapıyı hem bir dağ hem de bir bulut gibi tanımlayan Wutopia Lab “Teklifi kabul ettikten sonra müşteri, tasarımın insanlara veri bulutunu hatırlattığını söyledi. Bu haliyle, prototip aynı zamanda şehrin bir “Yüksek Teknoloji Şehri” olarak konumlandırılmasını da katkı sağlıyor. Tasarım, çoklu yorumlar yoluyla iletişimseldir. A Living Theatre Mount, geleceğin her gününü olduğu kadar bugünü de kutlayan insanlar için ideal bir yaşam dağıdır” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın