İlham Taşan Kalemler

Çağımızın önde gelen sanatçılarına ait kalemler, Alex Hammond ve Mike Tinney tarafından derlenen The Secret Life of the Pencil (Kalemin Gizli Yaşamı) adlı kitapta bir araya toplandı.

Gerald Scarfe

Gelişen teknoloji ile hız kazanan yaratıcı süreçlerde uygulama aşaması, müşteriye en kısa sürede hizmet sunabilmeyi hedefleyen üreticiler için öncelikli bir hal aldı. Bilgisayarlar için hazırlanan onlarca yazılımın tasarım ofislerini ve stüdyoları işgal ettiği günümüzde kalemler, yaratıcı özgürlüğün birer sembolü haline gelmiş durumda.

Soldan sağa: Celia Birtwell, Nick Park, Thomas Heatherwick

Fotoğrafçı Mike Tinney ve tasarımcı Alex Hammond, günümüzde teknoloji ve yaratıcılık arasındaki ilişkiyi incelerken, düşünme ve eskiz aşamalarının eskisi kadar üzerine düşülmediği kanısına vardı. Kendi sanatlarını icra ederken “kalemin” hala başrolde olduğunu düşünen ikili, durumun diğer yaratıcı endüstrilerde de aynı olup olmadığını incelemeye başladı ve böylece The Secret Life of the Pencil (Kalemin Gizli Yaşamı) projesi ortaya çıktı.

William Boyd

Nadav Kander ve John Pawson’dan Michèle Burke, Sophie Conran ve Paul Smith’e kadar birçok isimle gerçekleştirilen söyleşilerin de bulunduğu kitapta yetmiş ayrı isme ait kalem sergileniyor. Kitabı bu kadar ilgi çekici yapan ise, kalemlerde gizli her bir detayın, kalem sahibi sanatçıların yaratıcı kişiliklerini yansıtıyor oluşu.

Soldan sağa: Anish Kapoor, Henry Holland

Etiketler

Bir yanıt yazın