İkonik Tribune Tower Binasının Konuta Dönüşümü

Amerikalı mimarlık ofisi Solomon Cordwell Buenz, Şikago’daki ikonik Tribune Tower gökdelenini 162 daireli bir konut yapısına dönüştürdü.

1925’ten 2018’e kadar Chicago Tribune gazetesine ev sahipliği yapan 34 katlı ofis kulesi mimarlar John Howell ve Raymond Hood tarafından tasarlanmıştı.

Solomon Cordwell Buenz dönüşüm sırasında şehrin en tanınmışlarından biri olan tarihi binanın kimliğini korumayı amaçlamış. Binanın cephesinin kireçtaşı ile onarılması ve tüm pencerelerin değiştirilmesi dahil olmak üzere kulenin tarihi yapısı korunarak restore edilmiş.

Ofis Tribune Tower gökdeleni dışında eski bir matbaa, 1930’lardan kalma radyo binası ve 1950’lerden kalma televizyon binası dahil olmak üzere arsada bulunan dört ek neo-gotik binayı daha konut yapısına dönüştürmüş.

Mimarlar tarihi yapı içinde toplam 55 benzersiz daire kat planı oluşturmuş. Mevcut yapıları güncellemenin yanı sıra, TV binasına dört katlı bir çatı uzantısı eklenmiş ve bir avlu alanı oluşturmak için az katlı kompleksin bir kısmı yıkılmış. Bu sayede, dairelerin içine ışık girmesi sağlanarak konut sakinleri için özel bir açık bahçe oluşturulmuş.

Kulenin içindeki orijinal giriş alanı yeniden tasarlanarak asansör sayısı dokuzdan dörde düşürülmüş.

Dairelere erişim Chicago Tribune’ün korunan ve halka açık orijinal lobisinin yanındaki bir lobi aracılığıyla sağlanmış.

Dairelerin yanı sıra proje kapsamında en önemlisi çatı katındaki Chicago Tribune tabelasının arkasında bulunan bir havuz olmak üzere bir dizi yeni kullanım alanları planlanmış. Binanın ikinci katında bir spa, üçüncü katında ise toplantı odaları ve bir bar yer almış.

Kulenin tepesinde, binanın gotik payandalarının altındaki taç şeklindeki yapı içerisinde bina sakinleri için bir teras oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın