İkonik Bauhaus Eseri Bundesschule Bernau İçin Ziyaretçi Merkezi

Bauhaus direktörü Hannes Meyer ve Hans Wittwer tarafından tasarlanan, 1930 yılında inşa edilen ikonik Bauhaus eseri "Bundesschule Bernau", 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklendi. Daha sonra binayı ziyaret etmek için ortaya çıkan talebi karşılamak amacıyla Steimle Architekten tarafından bu yeni ziyaretçi merkezi inşa edildi.

Fotoğraflar: Brigida González

Yeni ziyaretçi merkezi, Bauhaus eserine bağımlı olmak ve aynı zamanda kendisini yüksek kaliteli bir kentsel mimari yapı olarak öne çıkarmak arasında hassas bir denge kuruyor.

Alana yapılan bir ziyaret, Hannes Meyer‘in “psikolojik” etkiler olarak adlandırdığı etkilere benzer bir dizi deneyim olarak algılanıyor. Kendisini çevreleyen çam ormanı manzarasıyla bütünleşen ziyaretçi merkezi, konuklarına Bauhaus eserinin ilk görüntüsünü sunuyor.

Ziyaretçiler daha sonra, bu kültürel açıdan önemli konumun kademeli olarak keşfedilmesiyle, ormanın uzun saplı çamları tarafından yönlendiriliyor.

Merkezin kendisi, orman seviyesinin biraz üzerinde yükselen basit, doğrusal bir yapı. Ziyaretçiler, büyük bir konsol gölgelik ile geniş bir resepsiyon terası ile içeride karşılanıyor. Tasarım, işlevsel ve yapısal olarak ayrıntılı bir konsept ve yekpare bir yapıdan geliyor. Binanın seçilen tasarım dili, “Bundesschule Bernau”nun grafik sistemleri ve teknik ekipmanlarından esinlenerek yansıtılıyor ve işlevini takip etmesini sağlayarak bağımsız bir estetik elde ediliyor.

Binanın neredeyse her tarafı camla kaplanmış. Üst destekte çatı kenarına gömülü, cam cephenin önünde zar zor algılanabilen filigran yuvarlak çelik destekler var. Yan odaların duvar panelleri, bu statik dengeleme hareketine kesin olarak katkıda bulunuyor.

Alanın doğu tarafında ve Bundesschule’ye doğru yönlenen büyük bir salon, bina boyunca uzanıyor. Sergi salonu, listelenen bina ile sürekli görsel teması sürdürürken esnek bir şekilde bölünebiliyor.

Yan yardımcı odalar, alanın batısında kompakt bir şekilde konumlandırılmış ve park alanlarına yönlendirilmiş.

Son olarak, kabaca kesilmiş tahtalarda kullanılan yatay kalıp deseni, binaya esasa odaklanan dürüst bir malzeme karakteri veriyor.

Bauhaus’un Yöneticileri: Walter Gropius, Hannes Meyer ve Ludwig Mies van der Rohe

Steimle Architekten Eski Bir Ahırı Kütüphaneye Dönüştürdü

 

Etiketler

Bir yanıt yazın