İkinci Stonehenge Bulundu!

İngiltere'nin Wiltshire bölgesinde yer alan ve yüzyıllardır hem arkeologların hem de turistlerin büyük ilgisini çeken Stonehenge anıtının sadece 1,5 km uzağında bir benzeri daha bulundu.

Arkeologlar, aynı Stonehenge gibi milattan önce 3 bin ila 2 bin yılları arasında inşa edildiğine inandıkları bu anıtın her biri 4,5 metre uzunluğunda 90’dan fazla taştan oluştuğunu belirtti. Anıtın yaklaşık 1 metre derinlikte gömülü olduğu ve bölgede güçlü radarlarla yapılan incelemeler sonucunda keşfedildiği de açıklandı. Uzmanlar anıtın Stonhenge’den farklı olarak bir daire şeklinde değil de düz bir çizgi üzerine yerleştirilmiş taşlardan oluştuğunu da söyledi.

Arkeoloji dünyasında büyük yankı uyandıran keşfi gerçekleştiren ekipten Bradford Üniversitesi arkeoloji profesörü Vince Gaffney İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Bu gerçekten önemli bir keşif. Biz dünyanın başka bir yerinde buna benzer bir anıtın var olduğuna inanmıyoruz. Bu bizim için tamamen yeni ve boyutları oldukça şaşırtıcı. Biz bu anıtın bir ritüel alanı olduğuna inanıyoruz. Bu tip şeyler genellikle teatral bir havaya sahip oluyor, insanları etkilemek için inşa ediliyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın