İki Kişilik Kabin: Luna

Küçük ev tasarımlarıyla tanınan New Frontier, "Luna" olarak adlandırdığı iki kişilik uygun fiyatlı bir kompakt kabin tasarladı.

Yapının biçimi, mat siyah oluklu çelikle kaplanmış basit geometrilere sahip. Genel tasarım, asimetrik tavan çizgisi ile karakterize edilirken, zeminden tavana camlar çevredeki manzarayı çerçeveliyor. Gün batımı sevenler için bir kaçamak imkanı sağlayan mikro mekan, şehrin hareketli temposunu geride bırakarak insanların doğayla yeniden bağlantı kurmasını sağlamayı amaçlıyor.

Tasarım ekibi, iç mekanı sıcak ve samimi bir renk ve malzeme paleti ile şekillendirmiş. Çeşitli dokulara sahip tamamen beyaz yüzeyler ve geri dönüşümlü beyaz zemin, daha parlak bir alan yaratırken koyu renkler ve yeşil bitkiler mekana modern bir bohem stil katmış.

İçeride, sakinleri büyük bir yatağın yerleştirildiği çatı katına çıkaran bir merdiven yer alıyor. Çatı katına, hem içeriyi olduğundan daha rahat gösterecek hem de yatarken gökyüzü manzarası sağlayacak bir tavan penceresi eklenmiş. Bu arada, tasarımcılar “akıllı depolamayı” kilit unsur olarak gören bir konsept tercih etmiş: çok sayıda köşelerdeki çok sayıda depolama birimi, alanın küçük boyutundan tam olarak yararlanarak mekansal yerleşime akıllıca uyum sağlamış.

Depolama alanı merdivene entegre edilmiş

İç kısımdaki yüzeylerin arkasına gizlenen LED şeritler, işlevsellik ve konfora öncelik verirken canlı bir dokunuş katmış.

Luna, normal ölçekli bir evde olabilecek ve sakinlerine tüm olanakları sağlayan bir banyonun ölçülerine sahip.

“Küçük evler tasarlamaya ve inşa etmeye başlamamızın en büyük arzu ve temel nedenlerinden biri, insanların doğayla yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olmak. Müşterilerimizin çoğu, maliyet ve zaman açısından yeni bir ev inşa etme fikrinden uzaklar. Küçük evler, tam da bu koşullar için mükemmel bir çözüm…”

Etiketler

Bir yanıt yazın