İki Design Group 2012 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde 4 Kategoride Ödül Kazandı

2012 Dünya Gayrimenkul Ödülü için Avrupa Kıtası adayı oldu.

Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın ortaklığında genç ve dinamik bir kadroyla mimarlık üretiminde bulunan İki Design Group, 2012 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört kategoride ödül aldı.

Maslak Spine Kulesi Projesi’yle “Best Office Architecture Europe” ve “Best Office Architecture Turkey”, EMAAR Boulevardi Projesi’yle “Best Mixed-Use Architecture Europe” ve “Best Mixed-Use Architecture Turkey” ödüllerini alarak 2012 yılı Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri için Avrupa Kıtası temsilcileri arasına girdi. Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Arap ülkeleri temsilcileriyle Dünya’nın en iyisi olmak için yarışacak.

Avrupa genelinde gayrimenkul alanında faaliyet gösteren firmalar arasından üstün performansları gözetilerek seçilen ödül sahipleri, 24 Eylül 2012 tarihinde Londra’da Marriott Hotel’de düzenlenen gala da ödüllerini aldı.

Gala sonrasında gerçekleşen Gayrimenkul Zirvesi’nde sektörün lider kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile ödül sahipleri ve adayları bir araya gelerek Avrupa çapında sektörün geleceği hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında olup, kazananlara takdim edilen ödül logosu uluslararası ölçekte kabul görmekte ve üstün hizmeti simgeliyor.

İki Design, rekabetin yüksek olduğu Avrupa gayrimenkul arenasında birçok güçlü temsilciyi geride bıraktı.

Türk yatırımcılarının uluslararası tanınmış mimarlık ofislerle çalışma eğiliminde olduğu bir dönemde, tersine, EMAAR gibi uluslararası tanınır bir yatırım grubu Türkiye’deki EMAAR Boulevardi Projesi’nde, İki Design Group’un işbirliğini tercih etti. Bu ortak mesainin uluslararası bir ödüle layık görülmesi, Türkiye’nin mimarlık alanında uluslararası standartları yükselten bir konuma ulaşmasında umut verici.

Maslak Spine Kulesi İstanbul’un hızla değişen siluetinde kentin hareketli coğrafyasını yadsıyarak yükselen yapıların üretmiş olduğu olumsuz etkilere bir alternatif. 2014’te hizmete girmesi planlanan bu yapının, İstanbul’un güçlenen uluslararası konumuna katkı vererek kentin 21. yy’daki çağdaş mimarlık örneği olması amaçlandı.

Uluslararası Gayrimenkul Ödülü Yöneticisi Stuart Shield, 2012 yılında 29 farklı Avrupa ülkesinden ödüle başvuru yapıldığını, standartların çok yüksek olduğunu belirtmekte, kazanan her firmanın kendi alanında üstün derecede profesyonellik gösterdiğini ifade ediyor.

İki Design Group Avrupa Gayrimenkul Ödül Galası’na ödül aldığı EMAAR Yeni İstanbul Projesi’nin işvereni EMAAR Türkiye Birimi’nin temsilcileriyle birlikte katıldı.

Proje Kısa Bilgileri

Maslak Spine Kulesi

İki Design Group tarafından 2010 yılında projelendirilen ve 2014 yılında hizmete girmesi planlanan Maslak Spine 47 katlı ofis ve konut kulesi. Tasarımındaki dairesel form yapıya çevresine ve şehir siluetine baskı oluşturmadan sakin bir görünüm kazandırıyor. Maslak Spine mühendislik birikiminden azami ölçüde yararlanılarak mimari tasarım ve yapı tasarımının başarılı bir işbirliği örneği. İstanbul’un eşsiz manzarasına 360 derece panoramik manzara olanağı sunarken, şehir siluetinde hem canlı hem de ılımlı bir atmosfer üreterek farklı mekânsal deneyimlere olanak sağlıyor. Mimari programın yükü ve ölçeğin büyüklüğü, iç mekan bölünmelerinde basit ama etkin çözümler uygulanarak hafifletildi. Görsel etkilere duyarlılık, şehirsel mekanda özenli konumlanma, dikey düzlemde kontrollü yükselme, sonuç olarak ayırt edici bir kentsel dışavurum ve simgesel bir etki yaratıyor.

İstanbul’un gelişen ekonomik gücü ve Maslak bölgesinde yoğunlaşan iş merkezleri dikkate alındığında, Maslak Spine’ın İstanbul’un yapı ve kent kültürüne yeni standartlar getirmesi hedeflendi. Maslak ve Büyükdere Bulvarı’ndaki güncel örneklerden farklı olarak katı ve erişilmez bir kütle yerine, zarif ve dokunulabilir bir yapı ve mekan tasarımı gerçekleştirildi.

Emaar Boulevardi Karma Kullanım Projesi

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en büyük karma kullanım projesi olarak tasarlanan EMAAR Boulevardi, İki Design ile Foster+Partners, DP Architects, KTGY ve SWA ofislerinin birlikte geliştirdiği bir proje. Proje, konut, alışveriş merkezi, ofis ve 5 yıldızlı otel işlevlerini “akıllı karma” temasıyla bir araya getiren yenilikçi bir mekân organizasyonu olarak içeriklendi.

Projede geniş bir kentsel bulvarın açık ve kapalı alanları birbirine bağlayan özgün bir mekânsal deneyim olması hedeflenmiştir. Geniş açık alanlar, meydanlar, nişler ve odaklar tasarımın kalbini oluşturmaktadır. Açık alanlarda süreklilik sağlanarak buralarda zenginleşen aktivitelerle canlı bir kentsel ortam tasarlanmıştır. EMAAR Boulevardi’nin İstanbul’un eksikliğini duyduğu kamusal aktivitelerin, eğlence ve dinlence etkinliklerinin yüksek standartlarda sağlandığı bir kentsel odak olması amaçlanmıştır.

EMAAR Boulverdi şehrin ana karayolu ulaşım ağının üzerinde yer almasının yanı sıra, Anadolu Yakası’nda gelişen raylı sistemle artan erişilebilirlik koşulları, projeyi İstanbul’un geneline hitap eden bir çekim merkezi kılmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın