Ikea’nın ilk “Hotel Moxy”si geliyor

Ikea'nın planladığı otellerin ilki ünlü zincir Marriott'un 3 yıldızlı markası 'Moxy' adıyla gelecek yıl Milano'da açılıyor.

Geçen yaz Avrupa genelinde ‘ekonomik tasarım otelleri’ zinciri kuracağını açıklayan mobilya devi Ikea, 150 otel için ilk adımı atıyor. Daha önceki açıklamasında projeyi ünlü bir otel zinciriyle yürüteceğini belirten ancak ismini açıklamayan şirketin yol arkadaşı da ABD’li Marriott’un 3 yıldızlı yeni markası ‘Moxy’ oldu.

“Kapsül Oda” Tasarlıyor

Adını 1970’lerin rock müzik grubundan alan ‘Moxy’nin ilk ‘ekonomik tasarım oteli’ de önümüzdeki yıl Milano’da havalimanının yakınlarında açılacak. Otellerin ‘kapsül odalarını’ Ikea tasarlayacak, işletmesi ise Moxy’e bırakılacak.

Geceliği 60-80 Euro Olacak

Ikea’nın şimdiden planladığı gecelik otel ücretleri ise 60 euro ile 80 euro arasında. Otel odalarının fonksiyonel ve komforlu olmalarının yanından müşterilere iyi bir tasarım sunması hedefleniyor. Ayrıca malzeme seçiminde de organik ve doğal ürünlerin tercih edileceği belirtiliyor.

IKEA Mavi-Sarısı Yerine Turuncu

Toplam 150 otelde 25-30 bin odaya ulaşılması planlanıyor. Ancak otel odalarının tasarımında Ikea’nın sembolü mavi ve sarı rengi kullanılmayacak, bunun yerine açık turuncuya ağırlık verilecek. Gelecek beş yılda öncelikle 50 otel açılması bekleniyor

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın