IKEA’nın Demonte Mobilyalarından İlham Alan Kulübeler

Kanadalı yenilikçi bir firma, kullanıcılara istedikleri yere kolayca yerleşebilecekleri ve kurulumu kendilerinin yapabilecekleri kabinler geliştirdi.

Disiplinlerarası tasarım firması Leckie Studio’nun bir yan kuruluşu olan The Backcountry Hut Company, çeşitli kullanımlar için kabin inşa etme sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kulübeler, IKEA’nın mobilyalarına benzer olarak düz bir şekilde paketlenip yerinde monte edilebilen parçalar halinde tedarik ediliyor.

Kabinler, profesyonel zanaatkarlar tarafından inşa edilmek yerine birlikte çalışan küçük bir grup tarafından bir araya getirilebiliyor. İki katlı her bir kulübenin zemin katında kişisel tercihlere göre değişebilen ortak alanlar, üst katında ise merdivenle erişim sağlanabilen yatak odaları bulunuyor.

Ofis yapıyı; “Modüler ve ölçeklenebilir tasarıma sahip kurulum minimum saha çalışması gerektiriyor. Bu esneklik tasarımın farklı şekillerde kullanılmasına da olanak sağlıyor.” şeklinde tanımlıyor.

Birçok kabin tipolojisi çeşitli kullanımlar için çerçeve görevi gören aynı dış kabuk içinde ayarlanabiliyor. Örneğin “kırsal” kabinler arabayla erişim sağlanamayan yerlere uygun olacak şekilde ve daha sağlam uygulamalar için tasarlanmış. “Kıyı” kabinler ise erişimi daha kolay alanlar için tasarlanmış. Bu kabinler, daha fazla konfor ve imkana sahip.

İçi mesken olarak kullanıma elverişli mobilyalarla döşenebilen prefabrik yapılar küçük, modüler konutlar inşa etme yönünde daha büyük bir trendin de parçası.

Etiketler

Bir yanıt yazın