IKEA ve Flow Loop’un İş Birliğinde Su Tasarrufu Sağlayan Duş Çözümü

IKEA ve Flow Loop, insanlara suyu daha verimli kullanmaları konusunda ilham vermek ve buna olanak sağlamak için beraber çalışıyor. Hazırladıkları proje ile geri dönüşümlü bir duş çözümü geliştirdiler.

IKEA ve Flow Loop’un iş birliği içinde geliştirdikleri çözüm, duş suyunu kapalı bir döngüde geri dönüştürerek ve temizleyerek standart duş çözümlerine kıyasla daha fazla su tasarrufu ve daha az enerji kullanımı sağlıyor.

Dünyadaki tatlı suyun yaklaşık onda biri insanların evinde tüketiliyor ve evlerdeki su kullanımının dünya genelinde artması bekleniyor. Evde en büyük su tüketimi aktivitesi genel olarak duş almak (yaklaşık %40). Ancak bu oran insanların nerede ve nasıl yaşadığına bağlı olarak değişebiliyor.

Danimarkalı bir şirket olan Flow Loop, IKEA Bootcamp 2019’daki on finalistten biri. Şirket, herhangi bir duş alanına uyan, geri dönüşümlü duş çözümü geliştirdi. Duş suyunun kapalı bir döngüde geri dönüştürülmesi ve temizlenmesi yoluyla çalışan çözüm, duş süresini kısaltmadan duş deneyimini en üst düzeye çıkarırken %80’e kadar su tasarrufu sağlıyor ve enerji kullanımını %70 azaltıyor.

“Flow Loop’ta, daha sürdürülebilir bir dünya için bir etki yaratmaya karar verirken IKEA ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Flow Loop’un vizyonu, suyu kaynak olarak kullanma şeklimizi değiştirmek ve gelecek için yeterli temiz su sağlamaya yardımcı olmak. Bunu, evlerimizde suyu kullanma şeklimizi değiştiren ve sürdürülebilir yaşamın ana akım pazara entegrasyonunu destekleyen yeniliklerle en iyi şekilde başarabileceğimize inanıyoruz. IKEA’yı bu vizyona ulaşmak için en iyi ortak olarak görüyoruz.”
Flow Loop CEO’su Troels Grene.

Etiketler

Bir yanıt yazın