II. Ulusal İç Mimari Tasarım Sempozyumu Sona Erdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nün ev sahipliğini üstlendiği II. Ulusal İç Mimari Tasarım Sempozyumu 06 – 07 Aralık 2018 tarihlerinde Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Sempozyum 06 Aralık 2018 Perşembe günü, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay M. Özdemir, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet M. Öksüz ile Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Ş. Beyazlı’nın da bulunduğu geniş bir katılımla açıldı. Açılış programı çerçevesinde ilk olarak, İç Mimarlık Bölümü tanıtım filmi izlendi. Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Mekan” konulu şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra, İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay K. Usta, “Orası İken Burası Olmak” başlıklı konuşmasını sundu.

II. Ulusal İç Mimari Tasarım Sempozyumu’nda “Tasarıma Dair Güncel Söylemler” teması üzerine tasarımın sosyolojik, psikolojik, ekonomik, teknolojik, kültürel düzeylerde ele alındığı çok yönlü bir tartışma ortamı sağlandı. Geçmiş ve gelecekle ilişkili olarak bugünün koşullarında tasarıma dair olan her türlü yeni tartışma, argüman, çelişki, fikir, yargı, kuram, kavram, yaklaşım, yönelim, yöntem ve denemeye vurgu yapan toplam otuz sekiz bildiri, iki gün boyunca iki ayrı salonda ve on oturumda eş zamanlı olarak sunuldu. Sempozyum kapsamında ayrıca KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü 2017-2018 Akademik Yılı öğrenci çalışmalarından oluşan bir sergi de yer aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın