İhsan Bilgin Vefat Etti

Prof.Dr. İhsan Bilgin 6 Mayıs'ta vefat etti. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Fotoğraflar: Arkitera Mimarlık Merkezi

ARKİV kurulduğu dönemdeki ismiyle Arkitera Mimarlık Veritabanı (AMV)’nın danışma kurulu üyeleri arasında yer alan, başta Mimarlık Kentleşmenin Neresinde (2004-2005) olmak üzere sayısız projede beraber çalışma imkanı bulduğumuz, uzun yıllar desteğini yanımızda hissettiğimiz, İhsan Bilgin vefat etti. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.


AMV Danışma Kurulu Üyeleri: Aydan Balamir, Aykut Köksal, Belkıs Uluoğlu, İhsan Bilgin ve Uğur Tanyeli. Ömer Kanıpak ve Ömer Yılmaz.

İhsan Bilgin’in cenazesi, 9 Mayıs Pazartesi günü öğle namazını takiben Teşvikiye Camisi’nden kaldırılıp Aşiyan Mezarlığı’na defnedilecek. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İhsan Bilgin Hakkında

1953 yılında doğan İhsan Bilgin, 1980 yılında yüksek mimar (İTÜ), 1990’da doktor (İTÜ), 1994’te doçent (YTÜ), 2000’de profesör (YTÜ) oldu. 1982’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başladığı öğretim üyeliği görevini 2004 yılına kadar sürdürdü. 1985’ten bu yana kendi atölyesinde ve YTÜ bünyesinde yapmış olduğu çok sayıda mimari projesi ve uygulanmış işleri bulunmaktadır.

Modern dönem konut, yerleşme ve imar tarihleri ile 20. yy mimarlığı üzerine çalışmanın ve dersler vermenin yanı sıra 6. Proje Atölyesini yönetti. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gündelik Hayat ve Şehir Kültürü üzerine dersler verdi. Eylül 2004’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programını kurdu ve koordinatörlüğünü üstlendi.

ArkiPARC 2008 “HafenCity Tecrübesi & Haydarpaşa ve Galataport’un Dönüşümü” Oturumu

Etiketler

Bir yanıt yazın