‘iF Product Design Award 2013’den Kale’ye 2 ödül birden

Kale, 2 yeni ürünü ile 'iF Product Design Award 2013'de 2 ödül birden almaya hak kazandı.

Kale, Nordic Serisi ile bütünsel banyo çözümlerinde, Beyaz Saray ile de banyo mobilyasında ödül aldı.

Kale Grubu Tasarım Bölümü tarafından tasarlanıp geliştirilen Nordic ve Beyaz Saray Serileri banyo ve sağlık gereçleri kategorisinde yarışarak, iF Product Design Award 2013 ödüllerinde; kategorilerinde farklılık yaratan en iyi tasarım olarak değerlendirildiler. Ödüller Münih Yaratıcı Sektörler Haftası kapsamında 22 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşecek tören ile sahiplerini bulacak.

Tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan ‘iF Product Design Award 2013’te 2 ödül birden ile almaktan gurur duyduklarını dile getiren Kale Grubu Tasarım ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın “Yenilikçi ve kullanıcı dostu tasarım anlayışımız ile gerek bünyemizdeki ekip, gerekse alanında uzman birçok tasarımcı ile işbirliği içinde ürünler yaratmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Tasarım ve İnovasyon ekibimiz bünyesinde geliştirdiğimiz tasarımların ve tasarım yönetimi alanında oluşturduğumuz stratejide emin adımlar ile ilerlediğimizi uluslararası düzeyde de bir kez daha kanıtlamak mutluluk verici,” dedi.

1953 yılından bu yana tasarımda üstün kaliteyi simgeleyen ve ürün tasarımının tüm alanlarını kapsayan iF Product Design Awards’da bu yıl 4.322 ürün yarıştı. Jüri; tasarım kalitesi, son dokunuş, malzeme tercihi, inovasyon derecesi, çevresel etki, işlevsellik, ergonomi, amaçlanan kullanımın görsellliği, emniyet, marka değeri, markalaşma ve genel tasarım unsurları kriterlerini göz önüne alarak ödülleri değerlendirdi.

Kale aynı zamanda, genç tasarımcı Tamer Nakışçı’nın dokunuşuyla hayat bulan Cube&Dot Serisi ile de iF Product Design Award 2011’de ödüle layık görülmüştü. Duvar karosu ürün grubu ile iF Product Design Award 2011’de yarışan Cube&Dot Serisi, banyo ve sağlık kategorisinde farklılık yaratan en iyi tasarım olarak değerlendirilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın