İETT otobüsleri artık sarı renkte ve beyaz damalı

İETT için üretilen yeni otobüsleri basın mensupları ve meclis üyeleriyle birlikte gezen Kadir Topbaş, 2014'e kadar İstanbul'da eski otobüs kalmayacağını, yeni otobüslerin konforlu düşük tabanlı ve çevreci olduğunu açıkladı.

İETT’nin yeni çevreci otobüsleri artık sarı renkte ve beyaz damalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT için yerli firmalar tarafından üretilen konforlu ve çevre dostu yeni otobüsleri basın mensupları ve meclis üyeleriyle birlikte gezdi. Gezide İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ergün Turan ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da yer aldı.

İkaruslar tamamen seferden kaldırılıyor

Saraçhane Belediye Sarayı’nın önüne park eden otobüsleri gazetecilere ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerine tanıtan Başkan Kadir Topbaş, şoför koltuğuna geçerek ilk test sürüşünü kendisi yaptı.

İstanbul’da otobüsleri yenileme sürecini başlattıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, “Eksiklikleri tamamlama sürecini başlattık. Otobüsle işine, okuluna giden insanların şikayeti özellikle otobüslerin çok yoğun olduğu ve eski otobüsler olduğu idi. Bunları dikkate alarak İkarus marka otobüsleri tamamen kaldırıyoruz. Elimizde 900 küsür bunlardan var. İkarusların 100 tanesini kardeş ülke Pakistan’ın Lahor Eyaleti’ne veriyoruz. Geri kalanların tamamını da Anadolu’da ihtiyacı olan yerlere gönderiyoruz” diye konuştu.

İstanbul’a 3 bin yeni ve çevre dostu otobüs…

2014 yılına kadar 3 bin civarında otobüsü yenilemeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, “İETT kendini yeniliyor. Halka sorduk ve yüzde 74’ü yeni otobüslerin bugün tanıtımını yaptığımız gibi sarı renkte ve beyaz damalı olmasına karar verdi. Zaten artık İstanbul’un bütün otobüsleri beyaz damalı. Yeni otobüslerimiz klimalı, konforlu, düşük tabanlı ve Euro 5 çevreci dostu motora sahip. Halk otobüsleri de aynı şekilde kendisini yenilemeye başladı. Bütün halk otobüsleri de aynı konfora sahip hale geliyor ve hepsinin rengi turkuaz ve beyaz damalı oluyorlar” şeklinde konuştu.

Kurdukları Otobüs AŞ’nin ise erguvan renkli çok beğenilen otobüsleri olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, “Şu anda İstanbul’da üç ayrı renk otobüs oluyor. Bu üç renkteki otobüslerin hepsi AB standartlarında konforlu araçlar. İstanbullulara en güzel şekilde seyahat etme imkanı sunuyoruz. Amacımız İstanbulluların toplu taşımada rahat etmesi” dedi.

Etiketler

1 Yorum

  • begum-gorgun says:

    Ab standartlarinda otobusun 3 kapisindan yolcu inip bindigini ve insanların otobuslerde üst üste gittiğine ben hiç şahit olmadım, otobüsle beraber hizmet de sağlanmalı malesef..

Bir yanıt yazın