İdari Mahkeme Dur Dedi, DHMİ Havalimanına Devam Edeceğiz Dedi!

Mahkemenin 'dur' dediği 3. havalimanı projesi ile ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi devam kararını açıkladı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İdare Mahkemenin, İstanbul’a 3’üncü hava alanı konusundaki kararına rağmen, “projenin devam edeceğini” açıkladı. DHMİ tarafından bugün yapılan açıklamada, “İnşa edilecek 3. havalimanı projesi planlandığı şekilde devam etmektedir” denildi.

Açıklamada havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili olduğunu, gerekli hukuki işlemlerin yetkili kurum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü belirtildi

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şihircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 3. havalimanı inşaatıyla ilgili çevre etki Değerlendirme (ÇED) raporunun yürütmesini durdurmuştu.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    İşler aceleye getirilince; aklı selim ve ilim insanlarının aklına hep bir soru takılacak; acaba doğru yerde mi yapılıyor 3. hava alanı? Kervanı illede yolda mı düzeltmek zorundayız? Niye başlangıçta etüd inceleme ve araştırma paylaşım iletişim kanallarını alabildiğine kullanıp ortak aklı ve toplumsal sahipliliği arttırma yolu seçmiyoruz? Akıl akıldan yoksa üstün değil mi?

Bir yanıt yazın