ICSC’nin Her Yıl Düzenlediği Büyük Konferans 2012’de Berlin’de Gerçekleşecek

Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC), 18-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan 2012 Avrupa Konferansı'nın ev sahipliğini Berlin şehrinde bulunan Intercontinental Hotel'in yapacağını duyurdu.

Konferansı organize eden komitenin başında bulunan isimler, DTZ Gayrimenkul Danışmanlık’ın Ülke Başkanı Patrick Delcol, perakende zinciri Douglas, geliştirici firma MAB, SES (Spar European Shopping Center) ve Knight Frank.

Konferansın 2012 için belirlediği başlık: İyi olan büyük olan mıdır?

2012 yılının programı ICSC’in, sektördeki en büyük şirket patronlarının trendleri belirlemek için kıyasıya mücadele ettiği yegane ve en başarılı CEO panelini içeriyor. Panele bu sene Unibail Rodamco, Hammersons, Atrium, mfi Management ve Carrefour’un CEO’ları da katılım gösteriyor. 2010’daki panelde Multi Development ve Trigranit de yer almıştı.

Perakende ortaklığı için belirlenen yeni formatın bu senenin sonlarına doğru duyurulması bekleniyor. Patrick Delcol, “Perakende, değişim sürecinin en önemli araçlarından biri. Alışveriş merkezi yatırımları, uluslararası perakendecilerin daha çok müşteriyi çekme ve gelirleri arttırma amaçları doğrultusunda gitgide daha çok büyüyor. Fakat perakende sektörünün formatı artık değişiyor ve bu değişim çoğu zaman olumlu olabiliyor. Bazı perakende şirketleri internet satışlarına bağlı olarak fiziki kullanım alanlarını daraltıyor ve bu pek de olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bu nedenle ortaya ‘Büyük olan her zaman için iyi midir?’ ve ‘Büyük nedir?’ gibi sorular çıkıyor. Büyüklük geleneksel olarak metre kare uzunluğunu ifade ediyor fakat kavramın içinde aslında bundan çok daha fazlası var,” diyor ve ekliyor: “Sürdürülebilirlik ve akıllı şehir uygulamaları büyük perakende satış formatlarıyla nasıl bağdaştırılabilir?”

Delcol düşüncülerini şu şekilde ifade ediyor: “ICSC 2012 Avrupa Konferansı büyüklük kavramını; yatırım ortamı, perakende stratejileri, perakende gelişim hedefleri, Avrupa Ekonomi kabulleri içinde önemli rol oynayan sektör başarısı olmak üzere birçok farklı açıdan ele alacak. ICSC sayesinde sektör, Avrupa parlamentosu içinde bir bütün olarak sesini duyurabiliyor. Sonuç olarak, Avrupa Birliği kabulleri, büyük yatırımlar ve işletmelerin bölgedeki dağılımlarını nasıl değiştiriyorsa, Avrupa’nın sürdürülebilirlik ve planlama stratejileri doğrultusunda yönelttiği direktifiler de bizim tutumumuzu değiştiriyor. Perakende gayimenkul sektöründe başarılı bir kariyere sahip olmak için iyi bir iletişim ağına, iyi bir eğitime ve büyük bir isteğe sahip olmalısınız. Bence her yıl gerçekleştirilen ICSC Avrupa konferansı kalıcılığını her zaman koruyacak.”

ICSC Avrupa Konferansı ile ilgili daha fazla bilgi için http://www.icsc.org

Etiketler

Bir yanıt yazın