İçmimarlıkta Uygulama ve Tasarım İlişkisi

Doç.Dr. Didem Erten Bilgiç'in yazdığı "İçmimarlıkta Uygulama ve Tasarım İlişkisi" kitabı Efe Akademi Yayınları tarafından yayınlandı.

Kitabın tanıtım metninden:

“Bu kitap, içmimarlık ve mimarlık öğrencileri başta olmak üzere mekân tasarımı eğitimi alan ve tasarım ile uygulama ilişkisini kurmada kendini geliştirmek isteyenlerin mesleki hayatlarında karşılaşacakları zorluklara cesaretle yaklaşmaları ve yaratıcı çözümler üretmeleri için rehber niteliğindedir.

Kitap on beş bölümden oluşmaktadır. İlk beş bölümde tasarım ve uygulamada ana süreçlerin teorik bilgilerle aktarılması ve uygulama örnekleri ile desteklenmesinin ardından kitabın altı, yedi, sekiz, dokuz, on ve on birinci bölümlerinde; iç mekân tasarımlarında sıkça kullanılan ahşap, PVC profiller, metal, tekstil malzemeler üzerine bilgiler verilmiştir. On iki ve on üçüncü bölümler özellikle konut iç mekânlarında konfor ve estetik değer olarak görülen şömine konusuna ışık tutmaktadır. On dördüncü ve on beşinci bölümlerde elektrik tesisatının önemi, içeriği ve iç mekân tasarımı sırasında projelendirme ve uygulama aşamalarında dikkat edilmesi gerekenler açıklanmıştır.

Tasarlanmış projelerin hayata geçirilmesi sürecinde; malzemelerin tanınması, seçimi ve yapı detaylarının doğru bir şekilde uygulanması hayati önem taşır. Kitap, okuyucuya bu süreçte ihtiyaç duyacağı temel bilgileri sunmakta ve tasarlananların hayata geçirilmesi aşamasında daha iyi çözümler sunulmasını hedeflemektedir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın