İçmimarlar İzmir’de Buluşuyor

TMMOB İçmimarlar Odası'nın İzmir Şubesi, "Dünya İçmimarlar Günü"ne de denk gelen "Sektörel Buluşma" organizasyonuyla İzmir'de büyük bir kutlamaya hazırlanıyor.

 İç mimarlık mesleğinin en üst ve dünya çapında kurumu IFI – Uluslararası İçmimarlar Federasyonu’na 2011 yılı itibariyle üye olan TMMOB İçmimarlar Odası’nın İzmir Şubesi, bu yıl “Dünya İçmimarlar Günü”ne de denk gelen, “Sektörel Buluşma” organizasyonuyla İzmir’de büyük bir kutlamaya hazırlanıyor.

Ülke genelinde aktif olarak faaliyet gösteren içmimar ve mimarları, sektöre hizmet veren önde gelen firmaları ve son tüketiciyi bir araya getiren TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Sektörel Buluşma”nın dördüncüsü, bu yıl 27 Mayıs 2012 tarihinde Swissôtel Büyük Efes’te gerçekleştirilecek.

Istanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer şehirlerden 500’ü aşkın içmimar ve sektör temsilcisini İzmir’de biraraya getirecek 4.Sektörel Buluşma organizasyonuna dair TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Key Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dilara Gür Narinç ve Yönetim Kurulu Sekreteri Burcu Yazgan Parlak, içmimarlık mesleğinin gelişmesi, sektörel yeniliklerin tanıtılması, sorunların ortaya konması açısından, Türkiye’de bir ilk olan ve İzmir’de gerçekleştirilecek 4.Sektörel Buluşma’nın önemine değindi.
Bu yılki “4.Sektörel Buluşma”da ana temanın “Eskinin İçinden Yeniyi Bulmak” olarak belirlendiğini belirten Burcu Yazgan Parlak, yaklaşık 40 firmanın stand açacağını ve tüm gün katılımcıların hem firmalara hem de sektöre yönelik karşılıklı görüşmeler yapacağını belirtti.

Dünya İçmimarlar Günü kutlamalarına da denk gelmesi nedeniyle organizasyon için 27 Mayıs tarihini seçtiklerini vurgulayan TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Burcu Yazgan Parlak, ” 4.Sektörel Buluşmayla sektörümüz için İzmir’den büyük bir adım atmış olacağız.” dedi.

Uluslararası İçmimarlar Federasyonu’na üyelikleriyle içmimarlık sektörüne yönelik çalışmaları uluslararası seviyeye taşıma imkanına sahip olduklarını kaydeden Burcu Yazgan Parlak, “Sektörel Buluşma organizasyonunu da önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın