İçli Dışlı

Londralı mimarlık ofisi Haworth Tompkins, Aldeburgh Music'in Suffolk'taki kampüsündeki harap durumdaki bir binayı yenileyerek bambaşka bir kimliğe bürünmesine yardımcı oldu.

Uluslararası üne sahip Aldeburgh Music’in Suffolk’taki kampüsünü genişletme çabaları sırasında terkedilmiş, yarısı yıkık durumdaki tuğla bir binanın içine COR-TEN çelikten yeni bir strüktür yerleştirildi.

Belli bir mesafeden bina orijinal strüktürün hayaletini uyandırıyormuş gibi gözüküyor, ancak yakınlaşıldığında kendini tamamen yeni bir yapı olduğu belli oluyor.

İnşaat aşamasında yeni strüktürün yerleştirilebilmesi için öncelikle harabenin sağlamlaştırılması gerekmiş. Tasarıma göre belirlenen kapı ve pencere açılış yönlerine göre yerleştirilen panellerin; yanları ve çatı düzlemleri dirsekli kaynaklanmış bağlantılar kullanılarak 1.200×2.400 mm boyutlarında tabakalardan yapılmış. Her bir panel yerel çelik işçileri tarafından fabrikada önceden hazırlanmış, daha sonra alana getirilmiş, tuğla harabenin yanında monte edilerek birleştirilmiş.

Bir sanat stüdyosu olarak fonksiyon verilen yapı, kuzeyindeki büyük pencerelerle sanatçılar için en uygun ışık koşullarını sağlıyor. Stüdyo sanatçılar tarafından konut olarak, müzisyenler tarafından kayıt/performans alanı ya da geçici sergi alanı olarak kullanılabiliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın