İçinde Yaşayanlara Göre Şekillenen Konutlar

Petitdidierprioux Architectes, Île-Saint-Denis'in Fluvial ekolojik bölgesinde (Paris'in kuzeybatısında) bulunan Olimpiyat Köyü’nün tasarım yarışmasını kazandı. Groupement Pichet Legendre için alandaki PB8 ve PB9 bloklarının tasarlanmasında görev alacak.

Peyzaj Takımadaları
Ile-Saint-Denis’in (Paris’in kuzey-doğusunda) Fluvial ekolojik bölgesinde, PB bölgesi en geniş yapı tipolojilerini içerecek. Apartmanlardan, uygun fiyatları konutlara kadar uzanan projede, peyzaj da önemli bir yer alıyor. Petit Bras de Seine’yi (nehrin küçük kolu) kuzeye, güneydeki PA bölgesine bağlayacak. Böylelikle bölgedeki tüm peyzaj kompozisyonu birbirine bağlanarak ve birleşecek.

Bloğun kuzey tarafında, binaların kademeli bir sırada konumlandırılması, çeşitli avantajlar sunacak, bunlar:

  • Petit Bras De Seine’nin kamusal alandan algılanması,
  • Bölümler arasındaki peyzajın sürekliliğinin vurgulanması,
  • Petit Bras ve Grand Bras’ı (Seine’nin kolu) peyzajlarının bir sürekliliğe bağlanması.

Mimari Varyasyonlar
Tasarım sırasında belirlenen kurallar kümesi, tüm bölümlere, gruplara ve bina cephelerine uygulanacak:

  • Zeminle birleşen taş cepheler, Seine’ye bakan ön cephede baskın karakteristikte bir duruş sergileyecek.
  • Kolonlar çoğalarak yapılara geçirgenlik katarken, bölgedeki vadi manzarasını vurgulayacak.
  • Ahşap doğramaların çizgileri ve oranları, bölgenin ilk etabında aynı tasarım dilini tekrarlayacak.
  • Cephelerde vurgulanmak istenen deneyimler değişen renk tonlarıyla ifade edilecek, sıcak tonların incelikleri mevcut binaların şemalarının yansıması olacak.
  • Cephelerin önemli kısımları değişen renk tonları ile ifade edilecek. Sıcak tonların incelikleri, mevcut binaların renk düzenlerini yansıtacak. Projeler renklendirilirken doğada bulunan çeşitli malzemelerdeki (ahşap, pişmiş toprak, çelik, kireç vb.) renk pigmentleri seçilecek.

Sorumlulukla Birlikte Yaşamak
PB8 ve PB9 blokları esas olarak ahşap ve biyolojik kaynaklı malzemelerden yapılmış bir yapı olacak şekilde geliştiriliyor. PB9 bloğu katılımcı bir bina olacak şekilde, düzenli yapısal bir çerçeve, dikey akışlar, teknik çekirdekler ve geniş açık alanlar olacak şekilde tasarlanmış.

Bu nedenle, konut için önceden tanımlanmış bir formun bulunmaması ilkesinden başlayarak, yeni konut tipolojilerinin derinlemesine ve analizine dayanılarak yeniden tanımlanıyor. Konut, içinde oturana uyum sağlamakla yükümlü. Standart konut birimlerine alternatif arayışı, bina ölçeğinde esnek mimari çözümler anlamına geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın