İçinde Bambu Enstalasyon Bulunan Bir Mağaza: Casa Loewe

İspanyol moda markası Loewe, duvarları boyunca uzanan bambudan örülmüş bir enstalasyon kullanarak galeri benzeri bir alana dönüştürdüğü Barselona’daki ana mağazasını yeniden açtı .

Casa Loewe, Katalan mimar Lluís Domènech Montaner tarafından yapılmış modernist bir bina olan Casa Lléo Morera’nın içinde yer alıyor.

Merkez mağaza galeri benzeri bir alan yaratmak için yenilenmiş ve tavanları süsleyen altın varaklı detaylar da dahil olmak üzere 19. yüzyıldan kalma binanın orijinal özelliklerini vurgulamak üzere restore edilmiş.

Loewe kreatif direktörü Jonathan Anderson, lüks moda markasının hazır giyim koleksiyonları, aksesuarları ve kokularının yanı sıra sanat koleksiyonlarını da mağazanın iç kısmına yerleştirmiş.

Zanaat, Loewe’nin marka kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğundan, Casa Loewe’nin iç tasarımının temel amacı çeşitli sanatçıları ve sanat eserlerini sergilemek olmuş.

Anderson mağazayı, markanın El Sanatları Ödülü’nü kazananların ve finalistlerin heykelleri de dahil olmak üzere, inovasyon ve işçiliği tanımlayan enstalasyonlar ve nesnelerle donatmış.

İç mekanın en önemli parçası, Japon sanatçı Tanabe Chikuunsai IV’ün mağazanın tavanını, duvarlarını ve yapısal sütunlarını ören bükülmüş bambu enstalasyonu olmuş.

Yūgo isimli enstalasyon, sarmal boru biçimli formlar oluşturmak için bir araya örülmüş 6.000 adet tiger bambusundan üretilmiş,

Chikuunsai IV’ün bambu enstalasyonunun yanı sıra mağaza içerinde Katalan sanatçı Aurèlia Muñoz’un bir makrome yapısına da yer verilmiş. Makrome eser, Ceràmica Cumella firması tarafından oluşturulan mavi kiremit kaplı bir duvarın önünde zemin katın tavanından asılarak yerleştirilmiş.

Ceràmica Cumella ayrıca Akdeniz’e gönderme yapmak üzere mağazanın çeşitli yerlerine kullanılmak üzere beyaz ve mavi tonlarında seramik kaplı sütunlar tasarlamış.

Casa Loewe’de, Gerrit Thomas Reitveld’in Utrecht sandalyelerine ve William Birch imzalı meşe ağacından koltuk gibi ikonik mobilya parçalarına da yer verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın