İÇFEST’22 25 Mayıs 2022’de Fişekhane’de Düzenlendi

Her sene 25 Mayıs’ta kutlanan İç Mimarlar Günü vesilesiyle bir organizasyon yapan Genç İç Mimarlar Derneği bu sene Türkiye’nin her yerinden 1.500’ün üzerinde genci Fişekhane’de ağırladı.

Gün boyu süren etkinliklerde ünlü tasarımcıların başarı hikayelerini dinlerken bir yandan atölyelerde keyifli vakit geçirildi. Hakan Helvacıoğlu, Yeşim Kozanlı, Özlem Özdener Özkan gibi tasarımcıların da yer aldığı etkinlikte konuşma yapan Genç İçmimarlar Derneği Kurucu başkanı Herdem Süer “bizler ülkemizdeki iç mimarlık bilincinin gelişmesini ve yerleşmesini arzuluyoruz. Bu gelişim önce öğrenci meslektaşlarımızdan başlıyor. Meslek haklarımızın kazanılması yönünde ciddi çalışmalar yapıyoruz ve insanlara içmimarlığın lüks değil ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde online olarak çok fazla etkinlik yaptık ancak böyle bir kalabalıkla bir araya gelmek bizler için bambaşka bir mutluluk kaynağı” dedi.

Etkinlikte konuşmasını gerçekleştiren yönetim kurulu başkanı Semanur Avlu, yönetim kurulu başkan yardımcıları; Aybüke Ayden, Ayşe Çelik ve Berfin Sevgen adına söz aldı:
“Böylesi etkinliklerin daha sık yapılması için yoğun mesai harcıyoruz. Bizler tüm işlerimizi profesyonel destek almadan yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız ise öğrencilerin 1. sınıftan başlayarak, gerek bilinçli gerekse sektörle sürekli temas halinde bir süreç geçirmesi,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın