İçerde, Dışarda, Yerde, Çatıda: O Bir Pop-up

İstediğiniz anda, istediğiniz yerde ve istediğiniz formda bir yaşam alanı.

Çin’de amatör fotoğrafçılığın popülerliğinden etkilenen People’s Architecture Office, fotoğrafçılıkta kullanılan yansıtıcı panellerle modüler ve hafif bir strüktür tasarladı. Pop-up Habitat ismindeki çalışma yansıtıcı panelleri çok amaçlı kullanılır hale getirirken, sertlik, esneklik gibi niteliklerinin fazlasıyla ön plana çıkmasını sağlıyor. Modüller birbirine sadece cırt cırt bant yöntemiyle bağlanıyor ve kolayca monte edilebiliyor.

Pop-up Habitat, sktürktüre yenilikçi bir kullanım sunuyor. Tasarımda son derece hafif, katlanabilir bir yapı üretmek için esnek yaylı çelik halkalar ile yumuşak kumaş bir arada kullanılmış. Yumuşak yapısı projenin geniş bir mekana yayılmasına izin verirken, geometrisi büyük boşlukları geçebilecek şekilde kendi başına ayakta duran bir yapı inşa edilmesine olanak sağlıyor.

Tasarım istendiği yerde anında kurulabilirken, dakikalar içerisinde düz panellerle kapalı bir mekan elde edilebiliyor. Pop-up Habitat özelleştirilebiliyor, panellerle kemerler yaratılıp odalar şekillendirilebiliyor ya da çok katlı ayakta duran strüktürler oluşturulabiliyor. İç mekanda ya da dışarda, şehrin tarihi, ticari merkezlerinde, banliyölerde oditoryumlar, galeriler ve kanopiler içeren Pop-up Habitat çeşitli formlarda sergilendi bile. 

Pop-up Habitat’ın, su geçirmez modüler çadır olarak ilk ticari sürümü çıktı. Taşınabilir ve hızlıca kurulabilir olan bu çadır hemen her yerde yaşama olanağı sunuyor. Modüller sayesinde birden fazla odalı yapılar ve üstü kapalı eğlence alanları kurulabilir. Kısaca parıldayan modüller sayesinde sonsuza kadar genişletilebilecek geçici bir kent öneriliyor. Çocuklara bile mimar olma, kendi mekanını kendi tasarlma şansı tanıyan Pop-up Habitat herkese özgürlük vadediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın