“İçerde Çocuk Var”

Nord mimarlık-tasarım ofisi, "İçerde Çocuk Var" sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadın cezaevlerindeki anaokullarını, orada anneleriyle birlikte yaşamlarını sürdüren çocukların içerideki eğitim imkanlarını iyileştirmek için yeniliyor.

‘İçerde Çocuk Var’ sosyal sorumluluk projesi, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı kapsamında geliştirilen, cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşamlarını sürdüren 0-6 yaş gurubundaki çocukların, her çocukla eşit eğitim alma hakkına sahip olabilmesi için geliştirilen bir proje. Proje kapsamında kadın veya karma cezaevlerinde bulunan mevcut anaokulu yapılarının dönüştürülmesi ve günümüz koşullarında eğitime uygun hale getirilmesi ve gerekli koşullarda yeni bir eğitim yapısıyla bu katkının sağlanması planlanıyor. 

Vakfın birlikte çalıştığı nord mimarlık-tasarım ofisi, proje kapsamındaki ilk anaokulunu Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi içerisinde tasarladı. Mevcut yapı yeniden ele alınarak, çocuklara daha iyi şartlarda eğitim verilebilecek bir yapıya dönüştürüldü.

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde yer alan anaokulu, şimdi kullanımda. Bir sonraki adımda nord-mimarlık, proje kapsamında Gebze’de daha önce mevcut olmayan bir anaokulu yapacak. Bu anaokulunun da tasarım ve çizim süreçleri bitmiş. En kısa zamanda uygulamaya başlayacaklar. Sivas’taki cezaevi için de tasarım aşamasındalar.

İçerde Çocuk Var Projesi’ne destek olmak için, ihtiyaç listesinde olan malzemeler gönderilebiliyor. İsteyenler, kendi becerikli oldukları alanlarda gönüllü olabiliyorlar. Ya da projeye bağış yapılabiliyor. Bu konularda destek olmak isteyenler gerekli bilgilere buradan ulaşabilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın